Sandefjord Fotball – Vindbjart FK 5-2 (2-2), Vesterøya Idrettspark

1-0 (10 min) – Andre Søderlund
2-0 (13 min) – Pål kirkevold
2-1(14 min) – Øyvind Gausdal
2-2 (45 min) – Joachim Eriksen
3-2 (50 min) – Kjell Rune Sellin
4-2 (55 min) – Kjell Rune Sellin
5-2 (85 min). – Anders Diserud

Gult kort; Vidar Vikstøl

I søndagens treningskamp var det Sandefjord Fotball som vant fortjent 5-2 mot Vindbjart. Etter en jevn førsteomgang hvor lagene gikk til pause med 2-2 og uavgjort, var det hjemmelaget som stakk av ved inngangen på annen omgang. I løpet av fem minutter ved starten av de siste 45 min var det tidligere Rosenborg- og Hødd-spiller Kjell Rune Sellin som scoret to ganger. Det kom til å forseglet resultatet.

– Jeg synes vi slapp inn for mange og for lette mål, sier trener Steinar Skeie. 5-2 høres ut som om det var stor forskjell på lagene, men det syntes jeg faktisk ikke. Vi startet famlende og ble liggende under med to mål, men kom tilbake og kunne fort ha ledet til pause. Dessverre glapp vi litt etter pausen og klarte aldri å komme skikkelig tilbake etter den kalddusjen.

Vindbjart stilte et meget ungt lag i Sandefjord, hvor hele 4 juniorspillere startet kampen og ytterligere tre juniorer kom inn etter pausen. Men Skeie var ikke bekymret av den grunn.

Det er en fantastisk fin erfaring for disse å teste seg mot et solid 1. divisjonslag. Dette er lovende spillere som vi skal få mye glede av fremover, og resultatet er underordnet for meg, når vi ser hva vi får ut av dette på sikt.

Joachim Eriksen (på utlån fra start) debuterte for Vindbjart og spilte en fin kamp. Rett før pausesignalet scoret han også sitt første mål i Vindbjart-trøya. Etter en fantastisk kontring som ble satt opp av Kim Kvaalen og ikke minst Thomas Zernichow, fyrte unge Eriksen ballen inn i lengste hjørne fra sin høyrekant.

– Joachim er en flott tilvekst til vår gruppe og vi kan gi ham utfordringer han søker. Jeg var meget tilfreds med hans første kamp, forteller trener Skeie.

Etter at Vindbjart fra åpningen av kampen ble presset tilbake og slet med å komme seg ut av eget område, kom de mer med i kampen. Og utover i omgangen var det jevnt mellom lagene. Vindbjarts første mål kom etter et flott innlegg fra Kim andre Lauritzen på venstresiden som fant Øyvind Gausdal på lengste stolpe. Han styrte ballen sikkert i mål. Etter dette hadde både Preben Skeie og Joachim Eriksen gode skuddforsøk, men Halvor Homme i Vindbjart-målet måtte også til pers ved et par anledninger.

Sandefjord hadde gjort noen bytter til pause og spesielt høyrekantspilleren Cheikhou Dieng skapte mye farligheter på kanten. Med sine rykk og hurtighet, måtte unggutten Martin Høyland flere ganger se at han ble passert, og på det femte målet viste han høyt nivå. Kjell Rune Sellin på topp sammen med Mame Diouf skapte også farligheter med god bevegelse i andre omgang, da det ble mer strekk i Vindbjart-laget. Likevel var Rasmus Repstad nær på å score ved to anledninger, da Vindbjart fikk til fint kombinasjonsspill.

Det ble en fin gjennomkjøring, selv om jeg synes vi slipper inn for lette mål i denne kampen, forteller Steinar Skeie. – Jeg føler vi nærmer oss å likne mer på slik førstedivisjonslagene ser ut, og at respekten for dette nivået blir mindre og mindre. Og med flere sentrale spillere ute og ikke tilgjengelig, synes jeg vi viste positive ting i mange faser av kampen.

Vindbjarts lag 4-3-3:

Halvor Homme
Isak Reinhardsen
Mats Eskesen
Vidar Vikstøl
Alexander Vikstøl
Kim Kvaalen
Preben Skeie
Thomas Zernichow
Joachim Eriksen
Øyvind Gausdal
Kim Andre Lauritzen

Innbyttere:

Rasmus Repstad 2 omgang for Joachim Eriksen
Magnus Hjortland 2 omgang for Isak Reinertsen
Martin Høyland 2 omgAng for Kim Kvaalen
Christian Follerås 2 omgang for Vidar Vikstøl

Kim Kvaalen, Vidar Vikstøl og Joachim Eriksen erstattet 3 andre spillere underveis i andre omgang. Thorleifur Sigurdsson var ubenyttet reserve.

Kampreferat ved Teddy Moen