To unggutter har blitt tatt opp i A-lagsstallen den siste uka. Stian Aabel (18 år, til venstre) fra Eikelandsdalen kom tilbake fra et år med skade i høst, fikk A-lagsdebut mot Sandefjord 2 på Moseidmoen og endte til slutt opp med ni kamper som innbytter på A-laget, og elleve kamper/tre mål for Vindbjart 2 i 4.divisjon.

Skrevet av Stian Bøe

Marcus André Aslaksen (17 år, til høyre) kommer fra like utenfor kommunegrensa på Mosby, og meldte overgang fra Torridal i vinter. Han fikk raskt sin debut på A-laget, med snaue ti minutter på banen borte mot Sandefjord 2, men ellers ble det med femten kamper/ett mål i 4.divisjon før en skade satte ham utenfor mesteparten av høstsesongen.

Her er hva trener Steinar Skeie kan fortelle om kryddertalentene:

Stian Aabel er en ekte venndøl som har gått gradene i VFK. Og det er selvsagt ingenting som gleder mer enn når vi kan ta opp egenproduserte. Da betyr det bare at det gjøres en god jobb i klubbens junioravdeling. Men de må selvsagt være gode nok til å få kontrakt, og det er Stian.

Stian er en teknisk og driblesterk spiller. I tillegg har han et veldig bra tempo. At han har likheter med både bestefar Johnny og onkel Thor Aabel, er hevet over enhver tvil. Og den eldre garde husker nok hva disse stod for. Tempo er vel beste og rette stikkord. Samtidig tror vi bestemt at Stian kan nå enda lenger, noe han også har bestemt seg for. Å d lige mi👍👍

Aabel2

Avslutningsvis må jeg jo også skryte av personen Stian. En ydmyk, lydhør og på alle måter en trivelig og hyggelig gutt. Og slike typer er for meg en av flere viktige suksessfaktorer i et LAG.

Vi ønsker Stian velkommen og lykke til!

Unggutten Marcus André Aslaksen, er nå blitt en permanent del av VFK’s A-stall. Han har over lengre tid hospitert med A-laget. Og han har overbevist oss om at han har potensiale til å bli en toppspiller. Ikke minst en virkelig krydderspiller.

Gutten fra Tutlamoen på Mosby har naturligvis bakgrunn fra våre gode naboer i Torridal IL. Og Marcus har noe helt unikt ved seg. Han har nemlig et tyngdepunkt og et rykk/temposkifte man knapt ser maken til. Han har faktisk en flik av Eden Hazard i seg. Enda er det bare glimtvis, men et trent fotballøye vil fort oppdage disse glimtene av storhet. Og da mener jeg VIRKELIG storhet!

Aslaksen2

Men alle spillere på hans alder har selvsagt mange økter og hardt arbeid foran seg før de får ut sitt fulle potensiale. For det er alltid mye og riktig påvirkning over tid som skal til. Og det vil også alltid gå i bølger med unge spillere. Men med rett fokus og en god dose tålmodighet, da kommer det til å bli bra til slutt. Veldig bra!

Vi gleder oss stort sammen med Marcus over at han er veid og funnet god nok til få A-lags kontrakt.

Vi ønsker gromgutten fra Tutlamoen velkommen og lykke til!