En ny milepæl i klubben er nådd, og tidenes første heltidsansatte fotballtrener er ansatt.

Fra 1.februar blir Andy McKnight (54) VFK`s første heltidsansatte fotballtrener. Andy vil hovedsakelig jobbe med spiller- og trenerutvikling i VFK`s junioravdeling, samt arbeide på klubbens idrettsfritidsordning.

Andy vfk2Andy er en meget erfaren og karismatisk fotballtrener med over 30 år bak seg som instruktør og trener på ulike nivåer i engelsk og internasjonal fotball. Han har tidligere arbeidet på akademiene til Walsall (8 år) og West Bromwich (3 år), i tillegg til å være ansatt i selskapet Premier Skills, som hadde ansvar for spiller- og trenerutvikling i en rekke toppklubber i England.

Fra 2010 til 2012 arbeidet Andy som sportssjef i REVO Coaching Norge AS (tidligere Norsk Fotball Akademi AS), et fotballkompetanseselskap med base i Kristiansand som var under ledelse av Teddy Moen.

I 2013 var Andy sportssjef for en klubb i Estland, og i 2014 agerte han som assistenttrener og spillerutvikler i Fram Larvik. Han er også idrettsutdannet, og innehar UEFA A-lisens som fotballtrener.

Andy er kjent som en glimrende instruktør, og han kjenner VFK godt. Gjennom hans tilstedeværelse ønsker vi å heve kvaliteten på det daglige arbeidet med de mange talentene som finnes i Vindbjart.

Sportslig leder Håvard Karlsen er meget tilfreds med ansettelsen av McKnight, og han anser den rutinerte treneren som en av Norges fremste spillerutviklere.

Andys måte å se fotball på og hans metodiske tilnærming i opplæringen er helt i tråd med filosofien til klubben vår. Gjennom hans kunnskap håper vi også å løfte mange av våre andre trenere til å bli mer bevisst på treningsinnhold, øvelser og organisering på treningsfeltet. Teddys kjennskap til Andy har hatt stor betydning for å få dette på plass. Det at Andy også allerede kjenner Sørlandsfotballen godt fra før, og at han har trent en rekke av spillerne i VFK`s a-stall tidligere gjennom NFA/Revo, er ett stort pluss.

Andy vil gli rett inn i Vindbjart miljøet, og jeg er sikker på at han vil bli en sentral kraft i samsvar med våre visjoner fra dag 1. Det at vi knytter til oss en slik kapasitet på full tid, viser at vi mener alvor med det vi driver med. Jeg er overbevist om at klubben vil merke hans tilstedeværelse på en god måte. Andy er en humørfylt trener med masse entusiasme som garantert vil smitte over på mange VFK`ere!

Sammen med styret i klubben begynte Håvard arbeidet med å få på plass en heltidsansatt trener i desember.

Da Tor Ivar valgte å dra til Birkeland for å trene seniorlaget der, måtte vi begynne å tenke nytt i forhold til trenerkabalen. Å finne dyktige nok lokale trenere til å ta hånd om våre fremste 98- og 99 modeller, var en utfordring. Dermed bestemte vi oss for å legge kabalen på ny, og kom frem til at vi hadde ressurser til å gå for en heltidstrener. Dette var mulig ved at vi koplet sammen en del arbeidsoppgaver som IFO, trenerskolering, samt trening av spillere i forskjellige årganger (03, 99, 98 og 97).

Andy skal altså være involvert på flere områder i VFK, men han skal ha hovedansvaret for Junior 1. Dette er en treningsgruppe som består av mange treningsvillige og talentfulle gutter, i en spennende alder (15-17 år). Gruppen vil trene 4 ganger i uken (3 pluss kamp i sesongen), og vi gleder oss veldig til å se den betydningen Andy vil ha på utviklingen i denne gruppen. Målet er å skape en flott treningsgruppe, med spillere som tilegner seg så gode ferdigheter at de om noen år kan sette preg på vårt a-lag.

I tillegg kan jeg røpe at klubben i disse dager holder på med å planlegge ett eget fotballakademi, som sannsynligvis vil starte opp høsten 2015. VFK er meget tilfreds med IFO-tilbudet, som gis for barn i alderen 7-11 år. Samtidig ser vi behovet for å utvide med ett ekstra tilbud for spillere i alderen 11-14 år. Andy vil være sentral i arbeidet med å få på plass akademiet, og han vil også være trener der. Vi ser på dette som en spennende nysatsing, og med Andys lange erfaring får vi en glimrende mann her som vår unge spillere vil få mye glede av å jobbe sammen med. Det har vært en krevende, men interessant prosess, og vi er meget tilfredse med å få Andy til VFK.

Andy vil, som tidligere nevnt, jobbe fullt på IFO. Her vil han, sammen med Daniel Aase og Pål Gudbrandsen, ha ett spesielt ansvar for oppfølgingen av de eldste fotballguttene. I tillegg vil han kunne være en rollemodell for instruktørene på idrettsfritidsordningen. Andy vil, sammen med Teddy, bli en viktig bidragsyter for å utvikle en gruppe av VFK`s ambisiøse ungdomstrenere gjennom ett tilbud om teoretiske og praktiske kurs. Han vil bo i Vennesla, da VFK er opptatt av å ha Andy tettest mulig på klubben og jobben.

Når det gjelder språkbarrieren, så kan vi opplyse om at Andy forstår en del norsk. Han har også en ambisjon om å lære mer av språket fremover. Heldigvis har fotballen et universalt språk, og vi tror ikke at det vil bli noen språkproblemer med Andy. Han har en måte å jobbe på som er lett å forholde seg til, og samtidig har jo alle unge i dag engelsk på skolen. La oss heller kalle det en bonus at spillerne etter hvert får praktisert sin engelsk også på trening i klubben. Vi gleder oss veldig over at Andy kommer til oss, og vi håper at alle i klubben vil ta vel i mot han.