Etter to solide seire mot 3.divisjonslag var vi tilbake på Myra i Arendal for å møte lag på høyere nivå onsdag. Tidligere i vinter ble det tap 0-7 mot Jerv, men mot Arendal gikk alt mye bedre.

Skrevet av Stian Bøe

Med mye forfall var det en stram tropp, elleveren vår på banen fra start var bra, på benken satt kun unggutter. Arendal stilte sterkt og presset på fra start, kom til mye dødballer og vant mesteparten av duellene foran vårt mål. Reinaldo på venstrekanten var også farlig frempå flere ganger, og vanskelig å stoppe. Etter at kvarter skåret hjemmelaget på en av sine mange cornere, ved Mads Nørby Madsen. Fra halvtimen og til pause kom vi mye mer med og skapte flere sjanser, med Børge Engesland i fokus. Først klarte han nesten å utnytte en svak pasning fra Kim Kvaalen, men traff mer keeper enn ball i iveren. Noen minutter senere vant Robert Våge Skårdal et frispark tretti meter ute, slo selv inn, og Børge klarte på imponerende vis å heade fra motsatt side i en perfekt bue over keeper og i stolpen og inn. Robert var frempå igjen, nå gjennom alene på høyrekanten, men lagkameratene klarte ikke å følge opp og gi ham det riktige pasningsalternativet. Fra keepers utspill utnyttet vi derimot situasjonen bra, og Børge smalt ballen opp i nærmeste kryss fra høyresiden. Litt flatterende resultat, men effektive, og samtidig gode og heldige nok i forsvar. Dagens keeper, Christoffer Braastrup Andersen, fikk vist seg frem ved flere anledninger.

I starten av andre omgang fikk aluminiumet virkelig gjennomgå. Arendals spissinnbytter, Vital Curtis Kaba traff det tre ganger første syv minuttene, mens Robert gjorde det samme for oss, med en frekk lobb. Etter Kabas tredje treff var det en annen innbytter som gjorde kort prosess. Preben Skeie skjøt hardt fra seksten meter gjennom en mengde av spillere. 2-2. Etter en time gjorde vi nok vårt beste angrep for kvelden, Robert spilte Magnus Langerud, videre til Øyvind Gausdal, fikk ballen tilbake og i stor fart på skrå utover klarte han å få ballen over keeper og inn i motsatt side. Ledelsen varte likevel bare i fem minutter før yngste Skeie kopierte første målet sitt. 3-3.

Preben Skeie putta to mot sin gamle klubb og trener(og pappa)

Preben Skeie putta to mot sin gamle klubb og trener(og pappa)

De siste tjuefem minuttene var det nok Arendal som var nærmest et vinnermål, men vi kjempet godt og var ikke helt ufarlige. De fire unge innbytterne fikk mellom fem og ti minutter på banen, og gjorde seg ikke bort. Midtbanespillerne som ikke er nevnt over fortjener også litt ekstra oppmerksomhet, Simen Aanonsen viste krefter og også noen gode raid fremover, mens Mustafa Omarkheil som ble utvist mot Jerv, viste seg mye mer positivt frem i kveld.

Her er hva trener Steinar Skeie tenkte om kampen:

-Veldig rotete start på kampen, og kunne fort ha ligget under. Så begynner vi å holde ballen mer i laget, og skaper sjanser og scorer mål, og leder noe ufortjent 2-1 til pause. Men sånn er det i fotball. Det handler om å score og hindre mål. Andre omgang er noe jevnere enn første, med store sjanser til begge lag. Kampen ender 3-3, men kunne fort ha endt både den ene og den andre veien. Sesongen så langt har hatt en jevn stigning. Vi har gode prosesser og jobber mye med spillestil. Ettersom det er en del nye, tar dette selvsagt noe tid, men vi er på rett vei. Kampen i dag og de andre kampene vi har spilt, viser at vi har mye guts i laget, så dette kommer til å bli veldig bra til slutt. Veldig bra!

Vårt lag: Christoffer Braastrup Andersen, Marcel Musonda Ngoie, Daniel Tveitaa Johansen, Jesper Lauvsland, Sondre Nordhagen, Børge Engesland, Simen Aanonsen, Magnus Langerud, Mustafa Omarkheil, Øyvind Løkkebø Gausdal, Robert Våge Skårdal.

Innbyttere: Jakob Rom Zakariassen, Lasse Næss, Marius Fjellet, Tallak Baatz Strandberg.