Kamprapport fra treningsleiren til U-stallen i England

Derby County U19 – Vindbjart FK U19     4-2 (2-0)
Spilt på akademiet til Derby i utkanten av byen

Følgende elleve startet (4-3-3 formasjon):

Thorleifur Sigurdsson

Magnus Hellebø Nesset
Preben Aagesen
Jan Chr Tallaksen
Henrik Aagesen

Magnus Hjortland
Marcus Sørensen
Markus Moen

Thore Ulstein
Rasmus Repstad
Arber Hamiti

Innbyttere: Gjøran Mollestad spilte 55 min for Arber Hamiti, Børge Engesland spilte 45 min for Markus Moen og Emil Martinovic spilte 20 min for Thore Ulstein

Første omgangen:

Det var var spilleforbud på akademiet, selv om banen ikke hadde så mye grønt gress sentralt i banen. Ingen vind, sol og 6-7 grader skapte en god ramme for kampen. Vindbjart gikk rett i angrep og på det første forsøket holdt Rasmus på å score, men en flott redning av Derby-keeperen, som fikk slått ballen på utsiden. Etter dette tok Derby over med høyt tempo og stor aggressivitet. Nå fikk Vindbjart-guttene kjent på kroppen hva britisk fotball er. Høyt tempo, mye fremoverspill og stor bevegelse av hele laget. Gir det aldri tid til å hvile og stresser deg over hele banen. De stengte av igangsettingene bakfra, og sørget et par ganger for å takle til seg ballen på vår halvdel. Det var ikke så rart at de gikk opp til 1-0, selv om målet burde vært unngått. Her må stopperen sammen med keeper dele litt av ansvaret. Men Vindbjart kom tilbake utover i omgangen og ble med i spillet igjen, man lykkes ned å holde ballen i laget i flere trekk og midtbanen gjorde en heroisk innsats. Spesielt ledet kaptein Magnus Hjortland troppene bra fra sin sentrale posisjon og inspirerte laget. I en god periode ble vi dessverre igjen hardt straffet da Henrik Aagesen var upresis i en tversoverball som ble snappet på egen halvdel. Da var veien til 2-0 kort. Hjemmelaget var det beste laget de første 45, men innsatsen til Vindbjart var bra og man hadde fått til flere muligheter.

Andre omgangen:

Etter en konstruktiv pause, gikk Vindbjart rett i strupen på Derby etter avspark. Man kriget til seg ballen høyere oppe og fikk til fine bevegelser sammen med et presist spill. Snart viste Rasmus Repstad seg fra sin beste side, da han først reduserte til 1-2. Deretter gjorde han en kjempeprestasjon da han brystet ned et innlegg, snudde 90 grader og satte ballen utagbart nede i hjørnet for keeper. Zlatan-nivå! Nå var det liv i kampen. Vindbjart var tilbake og rystet hjemmelaget. Mulighetene for å se 3-2 var absolutt tilstede. Laget spilte med selvtillit og var fullt på høyde med Derby, som tydeligvis var rådville. Slik ble det dog ikke. De kunne ikke ha det slik at et norsk lag skulle overmanne dem! Nå tok de frem et ekstra gir, satset flere folk frem samtidig som våre spillere ble mer slitne. Banen var tung å spille på og det krever sin mann å stå imot et tøft, britisk lag i 2 fulle omganger. Desverre ga Preben Aagesen vekk et litt billig frispark ute ved hjørneflagget, som etter en mangelfull klarering i feltet, endte i nota. Derby var foran igjen. Nå var det bare et kvarter igjen, så her var det snakk om å holde stilen frem til dommeren blåste. Tøft ble det, og det var ikke noe å si på at Derby puttet på ett fjerde mål mot slutten. Vi var slitne, gjorde feil og hang ikke så godt sammen. 4-2 ble sluttresultatet.

Oppsummering:

Kampen ga akkurat det jeg ønsket. En skikkelig test mot et meget solid britisk lag. Derby ble for kort tid siden slått av Newcastle i the FA Youth Cup, som er den mest prestisjefylte turneringen for aldersgruppen i England. I 8 delsfinalen. Det betyr at de kan regne seg for å være ett av de 15 beste juniorlagene dette året i England. Å få spille mot et slikt lag er et privilegium og det var gøy å se at guttene i perioder var med og definitivt ga dem matching. Derby-ledelsen var også synlig imponert, og takket for at vi hadde gitt dem muligheten til å spille. De hadde satt sammen et lag til kampen med spillere fra både U21 stallen og U18 stallen, så det var mer enn et juniorlag vi møtte. Vindbjart viste spirit og i perioder flott angrepsspill og begge målene var flotte.

Teddy Moen

Bilder fra turen kan dere se ved å gå inn på bilder og videoer under U-laget.