11. mai spiller Agder G2006 kretskamp mot Rogaland. I den matchen vil 25% av 16-mannstroppen til Agder bestå av VFK-gutter. Dette er en meget god prestasjon av en gjeng med svært treningsvillige VFK-gutter.

Skrevet av Håvard Karlsen

Vi som kjenner disse gutta godt, vet også at det er mange gode spillere som ikke er med denne gangen. Noen av disse kommer sannsynligvis til å banke hardt på sone/krets/regions-døra de neste årene, hvis treningsiveren opprettholdes på samme nivå som i dag. Det er gøy og motiverende å være trener, når det er en større utfordring å bremse gutta enn å pushe dem til å trene mer/hardere.

Samtidig er det utrolig flott at hele 33 spillere fortsatt er med i fotballen på dette årskullet. Det har gjort at vi har kunnet melde på tre lag i seriespillet i år, noe som igjen har ført til at spillere i stor grad får konkurrere med og mot spillere på sitt eget nivå, både ferdighetsmessig og motivasjonsmessig. Resultatet har blitt mange jevne og spennende kamper, stor mestringsglede, og en skikkelig GO i gruppa.

Screenshot_20190503-142211_Spond

Vi tror at nøye planlagt differensiering i trening og kamp er et ekstremt viktig verktøy for å holde unge fotballspillere i flytsonen så ofte og lenge som mulig.

Først hvis/når vi evner å gjennomføre dette på en god måte, har vi en reell mulighet til å nå målet til NFFF om å gi et tilbud der vi beholder flest mulig i fotballen, så lenge som mulig, samtidig som vi klarer å ivareta spillerne på en kvalitativ god måte både sportslig og sosialt («flest mulig, lengst mulig, best mulig»). Dette er en kjempeutfordring for oss trenere på G06, og sikkert de fleste trenere/ledere/foreldre rundt omkring, men vi er nødt til å ha fokus på dette dersom målet til NFF skal være mulig å nå.

God fotballhelg! 🙂