Siste treningskamp for A-laget før sesongen sparkes i gang i Tønsberg neste helg, endte med tap 2-5 mot Fløy på en snøfri kunstgressbane på Flekkerøya. Et flatterende resultat for det nyopprykkede 2.divisjonslaget, i store deler av kampen var det vi som skapte mest.

Skrevet av Stian Bøe

Vi startet derimot rotete og slapp inn 0-1 etter bare fem minutter. John Olav Nordheim fikk tuppet ballen i mål etter at de vant en hodeduell etter en corner. Etter et kvarters tid begynte vi å finne rytmen og skapte sjanser, spesielt på venstresiden der Kawsu var farlig hver gang han fikk ballen fra sine kolleger på midten og venstreback Halvor Hovstad. Foran mål viste Børge og Emil at det ikke er så enkelt å erstatte Gaus, det ble brent flere store sjanser. I denne perioden kom Fløy kun til halvsjanser, men tre minutter før pause jaget de ball på vår halvdel og fikk presset frem en feilpasning. Ballen gikk ut på kanten og Jakob Toft knuste vår forsvarer på hodet og headet over keeper Johnnys utstrakte armer og i mål like under tverrliggeren.

Jakob Toft scorer for Fløy

Jakob Toft scorer for Fløy

Stemningen ryktes likevel å være bra i garderoben i pausen, og den må ha blitt med ut på banen, der vi reduserte til 1-2 før et halvt minutt var gått. Igjen var det Kawsu som kom seg rundt på kant, sendte ballen ut i feltet der Christian Tveit satte ballen inn med innsiden av foten. Vi fortsatte å komme til sjanser, men igjen viste hjemmelaget at effektivitet er viktig, Henrik Andersen satte nydelig inn et frispark fra nitten meter, over muren og inn i hjørnet. Vi hang likevel ikke med hodene, og slo tilbake på nytt. Bereketab (Berry) Gerezgi satte ballen i åpent mål etter at keeper måtte gi retur på et hardt skudd fra skrått hold, 2-3. Fløy satte deretter opp tempoet litt og viste kvaliteter og litt flaks foran mål, Henrik Andersen fikk gå litt for enkelt gjennom feltet og smalt inn 4-2 inne ved stolpen, og John Olav Nordheim fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-2 da han kjempet inn en retur fra eget skudd, fra dødlinja. Trener Steinar Skeie var likevel godt fornøyd med kampen:

  1. Er det mulig å være fornøyd med at vi taper ufortjent 5-2 for en av opprykksfavorittene i 2 divisjon? Svar: NEI!
  2. Er det mulig å spille på seg selvtillit når vi taper 5-2?
    Svar: JA

På tross av divisjonsforskjellen er vi spillemessig bedre enn fløy (bortsett fra de første 15). Sett med VFK øyne da 😊. Fløy er i dag bare mye bedre i begge boksene. Og det er viktig når vi vet at det er målene som teller i fotball. Men vi skaper altså nok sjanser (12 med målene) til å kunne vinne kampen. Og neste gang vinner vi. For med så mange og store sjanser vet vi at det i stor grad handler om marginer.

Dette ser m.a.o. veldig lovende ut. Og vi kan love med 100% sikkerhet at det blir KRYDDERFOTBALL med målgaranti med VFK også i sesongen 2018.

Laget: Johnny Kristiansen Borden – Thomas Liene Ness, Christian Follerås, Daniel Tveitaa Johansen, Halvor Hovstad – Børge Engesland, Simen Aanonsen, Magnus Langerud – Christian Tveit, Emil Grønn Pedersen, Kawsu Jabai.
Innbyttere: Sondre Nordhagen, Lucas Næss, Berry Gerezgi, Markus Nyhus.

PS: Vindbjart møter Jerv i norgesmesterskapet hjemme på Moseidmoen onsdag 18/4!