Lørdag er det tur til Larvik for å møte serieleder Halsen IF. De holder til sørøst for Larvik sentrum, over Numedalslågen og ned til Bergeskogen. Der har de holdt til siden 50-tallet, men alltid i skyggen av Fram og Larvik Turn.

Skrevet av Stian Bøe

Siden 2000 har de kun spilt på dette nivået i tre sesonger. I 2001 endte de som nummer ti i 3.divisjon, samme år som vi tapte opprykkskvalik mot Larvik Fotball, men i en annen avdeling. Så etter mange år lengre nede i divisjonene rykket de opp fra 4.divisjon i 2015, rykket egentlig ned igjen da seriesystemet ble snevret inn i 2016, men overlevde pga Strømsgodset 3 som måtte ned da andrelaget også rykket ned. I fjor endte de som nummer åtte, sammen med en del av de samme lagene som er i vår avdeling i år.

Går vi litt lengre tilbake i historien er vi vant med å spille mot Vestfold-lag både i tredje og fjerdedivisjon, men Halsen har vi kun møtt i to sesonger, 1980 og 1982. Det har endt med en seier, en uavgjort og to tap. Vi har bare skåret to mål mot dem, matchvinner i 1-0 seieren på Moseidmoen i 1982 har vi foreløpig ikke identifisert (Tips mottas med takk!), og også i 1980 er det kanskje litt usikkerhet? Kampreferatet fra Fædrelandsvennens ‘Erling’ er langt og detaljert, men navnet som først er oppgitt på vår målskårer, ‘Torbjørn Skjeie’ mistenker vi er slett arbeid av journalisten, vi tror nok dagens trener kan ta æren for det målet.

halsen1980

I år har Halsen startet forrykende og leder overraskende serien etter seks runder. De første fem endte med seier, men uten at de har møtt noen av de før sesongen, antatte topplagene. På mandag tapte de sine første poeng, i Drammen mot Åssiden, endte 2-3 etter to mål imot helt på slutten.

Vi reiser østover med tilnærmet fulltallig tropp bortsett fra Thomas og Simen som er ute med lengre skader. Aleksander og Kee er også uaktuelle denne helgen. Kampen spilles klokka 16, og streames direkte på facebook, på Halsen IF sine sider.

Halsen B