Årets siste seriekamp spilles mot Brodd lørdag klokka 13, og blir slutten av en æra. Steinar Skeie leder sin siste kamp fra sidelinjen etter femten år i strekk. Da han tok over hadde vi nettopp endt som nummer tre i 3.divisjon, bak Arendal og Vigør, foran Trauma og Søgne. Går det som ekspertene tror i siste serierunde ender vi igjen som nummer tre 3.divisjon, nå Norsk Tipping-ligaen. For de som fortsatt har troa på noe bedre, må vi slå Brodd samtidig som både Staal Jørpeland og Sola avgir poeng i sine kamper mot hhv. Express (H) og Sola (B). Skulle Staal spille uavgjort, må vi vinne med to mål for å ta seriemesterskapet og opprykk til PostNord.

Skrevet av Stian Bøe

Seier betyr at vi uansett ikke kan bli dårligere enn nummer tre, en forbedring fra fjerdeplassen i 2019, og grunnet to spissinger av seriesystemet siden 2006 vil det i tilfelle bety en ca. ranking i det norske seriesystemet på nr. 78 i forhold til 146 i 2006. En reprise fra opprykket i 2007 i Steinars første sesong i denne perioden vil være meget imponerende.

Imponerende er også Brodd sin sesong. De ble tippet i bunnen av flere eksperter, og startet oppskriftsmessig med tre tap og 1-10 i målforskjell. Etter det er det blitt seks seire og tre uavgjorte. I forrige kamp mot Staal tok de ledelsen 1-0 med et kvarter igjen, men måtte som så mange andre se at Even Østensen skåret mål mot dem, og deres eget opprykkshåp forsvant i praksis der, med minus i målforskjellen.

Historisk mot Brodd har alle kamper på Moseidmoen endt 3-3. En cupkamp i 1972, og en seriekamp i 2019 da Jakob Toft debuterte, og skåret sitt første Vindbjart-mål like før slutt. Toft trenger trolig ikke noen skåringer lørdag for å sikre seg toppskårertittelen for 2021. Åtte mål er det blitt så langt, på tolv kamper. Kawsu Jabai har fem som en god nummer to, med færre kamper, og tilmed noen som innbytter.

Det er gratis inngang for alle lørdag formiddag, kanskje er det siste mulighet til å se krydderfotball på Moseidmoen, Jon og Kjetil har kanskje andre tanker for neste sesong. Dette er i hvert fall en opplevelse for historien ingen kan gå glipp av!