På dagen to år etter forrige møte i tellende kamp, blir det lokalderby på Flekkerøy. Dette var cupkamp, etter at vi har unngått hverandre i heisen mellom 2. og 3. divisjon et par sesonger. Cupkampen ble en nedtur for oss, hjemmelaget, som da spilte i divisjonen under vant komfortabelt 2-0, og Gaus ble utvist.

Skrevet av Stian Bøe

Gaus er forøvrig én av bare tre spillere i troppen den dagen som er i Vindbjart-stallen i dag. De andre er 19-åringene Daniel Johansen og Sondre Nordhagen, begge venndøler. Blant spillerne som startet for Fløy er det tre som er med fredag, mens et par av reservene også vil være å finne i troppen. En av Fløys målskårere var forøvrig Christian Tveit, som nå spiller for oss, men mister denne kampen med skade.

Dette betyr da også at en rekke spillere vil få sin derby-debut, forhåpentligvis vil våre gutter takle dette best, selv med rægekor på tribunen, men derfor er det viktig at mange venndøler også stiller opp.

Tilsvarende kamp i 2016 er nok den mest dramatiske, da ledet Fløy 3-0 da klokka passerte nitti minutter, vi skåret tre ganger på overtiden, før Fløy gjorde samme helt på tampen og trodde selvfølgelig de hadde vunnet 4-3. Resultatet ble etter hvert omgjort til 0-3, da det ble klart at de hadde brukt en spiller som skulle sonet karantene.

I årene før dette rabalderet ble det mye uavgjorte på Øya, 1-1 i 2012, 2014 og 2015, samt i cupen i 2015 (vi vant på straffesparkkonkurranse) I 2013 vant vi 2-0.

Siste tellende Fløy-seier i serien, på hjemmebanen til fiskerne på Øya, er derfor helt tilbake i 2011. Da ledet Joey Hardarson øyfolket til 2-1 seier, vårt trøstemål ble skåret av Morten Mykland, mens både Gaus og vår kaptein Magnus Langerud var på banen for oss.

Denne sesongen har Fløy innfridd favorittstempelet sitt, og slått Staal Jørpeland og Mandalskameratene, mens vi står med en uavgjort mot Donn og seier mot Flint.