Årets høydepunkt for A-laget kommer fredag kveld, under flomlys (hvis elektrikerne får koblet riktig) mot serieleder, ubeseirete Fløy. Styrkeforholdet som ble spådd mellom lagene før sesongstart er omtrent riktig. Storfavorittene Fløy leder avdelingen klart og kommer til å rykke opp, men de kan heldigvis ikke sikre det teoretisk på Moseidmoen uansett utfall av kampen. Vi ligger som nummer fire, det er ganske jevnt fra tre til ti, så skal vi klare å holde denne plasseringen eller klatre til nummer tre må det sankes en del poeng også i de siste fem kampene.

Skrevet av Stian Bøe

Det er ingen tvil om at det er kampene mot Fløy som er de viktigste og mest prestisjefylte lokaloppgjørene for oss nå i nyere tid, men det er kanskje lett å glemme hvor nytt rivaleriet er i historisk perspektiv. Fra 1968 til 1999 møtte vi aldri Fløy til tellende kamp. Foreløpig er ikke resultater fra før 1968 arkivførte, men det er vel tvilsomt det er noe å finne der heller.

Første møte var kvalifisering til NM i 2000, på Flekkerøya. Vi vant 2-1 etter skåringer av Jan Roar Fredriksen og Roger Bronebakk. Dette ble fulgt opp av to 3-0 seirer i serien. 2000-sesongen var Fløy sin første i 3.divisjon, etter at de hadde sikret seriemesterskapet i 4.divisjon året før med 1-0 seier mot Vindbjart 2 i siste kamp.

Det måtte tolv møter til før Fløy fikk sin første seier mot oss, på Flekkerøya i august 2004, samme årets ga også satsingen der nede resultater, seriemesterskap og seier mot Eik-Tønsberg i kvalik, ga opprykk til 2.divisjon.

Vi fulgte etter tre år senere, og fra 2008 begynte virkelig krigen, med ni sesonger på rad der begge lag spilte i samme avdeling i 2.divisjon. På 21 kamper har vi vunnet ni, fem uavgjorte og Fløy har syv seire. Snur vi resultatet fra øya i 2016 der Fløy bommet litt på dommerkortet er det på banen helt dødt løp.

Nå er det imidlertid fordel Fløy, kanskje. Årets oppgjør på Flekkerøya endte med 2-0 seier til hjemmelaget, samme resultat som i cupens første runde i 2017.

Skal vi stoppe Fløys seiersrekke i år må vi altså snu trenden fra de siste årene, og komme oss tilbake på vinnersporet, men hvor skal seiersmålet komme fra?

Øyvind Løkkebø Gausdal har, ikke overraskende, flest mål mot Fløy med sine tolv. Etter han følger Jan Roar Fredriksen (7) og Harald Reinhardtsen (6). De to sistnevnte blir nok først å se på banen lørdag, i mimrekampen mot Sentrum FK. Den eneste utenom Gaus i dagens lag, som har skåret mot Fløy er Magnus Langerud, han skåret sitt første Vindbjart-mål august 2012, i en 4-1 seier på Moseidmoen. Ellers kan kanskje Martin Tallaksen kopiere far Dag Stian, som også står med en skåring i disse oppgjørene.

På Moseidmoen har i hvert fall ikke Fløy slått oss siden 2013, vi får satse på at vår nye kunstgressmatte kan oppretteholde denne statistikken fredag kveld.