Etter 4-2 seier sist hjemmekamp mot Sola, kommer et nytt Rogalands-lag på besøk lørdag, og det blir til og med en première! Vi har aldri tidligere møtt Madla i serie eller cup. Det er jo hovedsakelig fordi de har være lengre nede i divisjonssystemet enn oss i nyere tid, og i gamle dager reiste vi nesten alltid østover.

Skrevet av Stian Bøe

Høyeste plassering vi kan finne på Madla er fra 1987 da de var på nivå tre, 3.divisjon. Da hadde de vunnet 4.divisjon året før, og dette skal være eneste året de har vært på dette nivået. De rykket også ned på første forsøk sammen med Sødal og Kopervik. Etter dette har de spilt mest på nivå fem, altså dagens 4.divisjon, men var også nede i 5.divisjon i 2000 og 2001. Fra 2001 har de gjort det bedre, vant 4.divisjon i 2011, rykket ned, vant på nytt i 2014 og endte på en flott andreplass i 3.divisjon i 2016 da seriesystemet ble lagt om på nytt. I fjor fulgte de opp dette med tredjeplass bak Fløy og Pors.

3div3-2017

I år har de startet middels, ni poeng på seks kamper, ett mer enn oss, og vi tør kanskje påstå at de har spilt mot en del av de svakere lagene så langt. De to seirene er kommet mot Start 2 og Egersund. Tap mot Halsen og Urædd, uavgjort mot Sola, Staal Jørpeland og nå sist, 2-2 hjemme mot Åssiden.

Skulle de klare å skåre på oss er det stor sjanse for at målskårer heter Talge. Brødreparet André og Christoffer har bøttet inn mål for henholdsvis Buøy og Madla i flere år, nå spiller de sammen og står for syv av Madlas tolv seriemål denne sesongen.

Vi selv har en oppadgående formkurve, 4-2 mot Sola og 2-2 mot Halsen sist, nå er det bare å stå på for å fortsette fremgangen.