Seriekamp på Moseidmoen igjen lørdag klokka tre. Et nytt bekjentskap på besøk, vi har aldri tidligere møtt Vardeneset. De kommer fra Stavanger, nærmere bestemt fra bydelen Tasta i nord. Stiftet så sent som i 1975, og har aldri spilt på høyere nivå enn nå.

Skrevet av Stian Bøe

De har likevel vært et stabilt 3.divisjonslag i nesten tjue år. Etter en kort visitt på nivå fire tidlig på nittitallet rykket de opp til 3.divisjon igjen i 2000. Utover dette årtusenet holdt de seg i divisjonen, i 2006 ble de nummer to, á poeng med Vidar som fikk spille kvalik om opprykk. Denne sesongen ble vi nummer tre i vår avdeling på samme nivå, og er siste (og kanskje eneste) gang Vardeneset har endt bedre plassert enn oss.

Etter at de overlevde innsnevringen av 3. divisjon etter 2010-sesongen endte de som oftest rundt midten av tabellen, og det var ikke godt nok i 2016 da toppingen i norsk fotball fortsatte. En åttendeplass betød nedrykk til 4.divisjon, men året etter tapte de bare én kamp på vei til seriemesterskapet. I fjor spilte de i sammen med lag nordover på vestkysten, og ble nummer åtte.

Vardeneset ekstra

Lørdagens gjester har startet sesongen som oss, en av hver i sekken. 0-0 mot Viking 2, stortap 0-5 mot lokalrivalene i Brodd, og nå sist 3-1 seier hjemme mot Storm. Cupeventyret deres ebbet ut allerede i første kvalifiseringsrunde, med tap mot Åkra.

Vardeneset uttaler selv at de spiller fotball som gir publikum vondt i nakken, lange baller, høye baller, og strake veien mot mål. Hvordan det passer vår spillestil blir spennende å se. Vi kommer nå fra to tap, null mål, mot sterke lag i Fløy og Arendal. Mål vår vei kan vi vel neste love uansett, sist vi spilte tre kamper på rad uten skåring var sommeren 2009, gangen før det, i 1997.