Hvilken perfekt anledning til første seniorkamp på Sparebanken Sør Arena! Start 2 tar imot Vindbjart i sørlandsfotballens feststue under flomlys mandag kveld. Begge lag med masse å spille for, Start trenger poeng for å ha andrelaget i tredjedivisjon også neste år, mens vi har los på seriemesterskapet.

Skrevet av Stian Bøe

Ingenting blir avgjort, det er tre kamper igjen etter denne, men etter at denne kampen, og Sola – Sandefjord 2, som går samtidig, kan situasjonen endre seg litt. Begge sørlandslagene ligger ett poeng bak disse rivalene før avspark. Ørn Horten vant sin kamp mot Urædd lørdag og har overtatt tabelltoppen midlertidig, FK Tønsberg vant også, borte mot Madla, og henger på noen poeng bak, i tilfelle de tre i teten alle kollapser. I bunnen tok Donn tre meget viktige poeng, kanskje nok til å sikre lokaloppgjør mot MK, Fløy, Vindbjart og Start 2 neste sesong, eller kanskje bare Våg? Mye som ikke er avgjort enda i lokalfotballen.

Start 2 vant en tett kamp på Moseidmoen 3-2 tidligere i år, med et sterkt lag. Vi slipper helt sikkert unna å møte Daniel Aase denne gangen, mens tre andre spillere er nå så godt som faste i første-elleveren og også uaktuelle, i Erlend Segberg, Tobias Christensen og Espen Hammer Berger. Inn i stedet kan kanskje spillere som Håkon Opdal, Henrik Robstad, Isaac Twum, Kasper Skaanes og Mathias Bringaker komme. Hva slags lag Start stiller med kan vi uansett ikke gjøre noe med, som også Steinar har uttalt i media denne uka. Vi på vår side har kanskje den minste A-lagstroppen på lenge, og med noen skader i tillegg blir det nok ikke store overraskelser på laget som har vunnet elleve av sine tolv siste kamper siden hjemmetapet mot nettopp Start 2.

Vi så på tidligere møter mot Start 2 i vår (link – http://www.vindbjart.no/for-kamp-vindbjart-start-2/ ), sist gang vi slo dem i Kristiansand var i 2.divisjon i 2009, 1-0 etter skåring av Øyvind Løkkebø Gausdal. Han skåret også målet vårt da vi tapte 1-3 på Kristiansand Stadion samme året, og begge målene i 2-0 seieren på Moseidmoen året etter. I år var det hans spisskollega Markus Nyhus som skåret begge målene mot Start 2, og vi må helt tilbake til 2005 for å finne en annen Vindbjart-spiller med mål mot Start 2. En fin oppgave for våre to formspillere på indreløperplassene, Simen Aanonsen og Børge Engesland. Eller er det duket for sesongens første skåring fra en av våre to backer fra Lyngveien, Daniel Tveitaa Johansen og Sondre Nordhagen?

start2Bbilde2

Uansett, dette er en fin anledning for venndøler å se Vindbjart måle krefter mot storebror fra byen, gratis inngang(inngang 8), kort vei, og vi trenger støtte fra tribunen, her er det gode muligheter for at de blå blir i overtall. Mandag, Sparebanken Sør Arena, klokka 19.00. Møt opp!