Kristi Himmelfartsdag tar A-laget turen til Porsgrunn for å møte Urædd, forhåpentligvis sultne etter å revansjere stygge 0-5 hjemme mot Ørn-Horten.

Skrevet av Stian Bøe

Det var nok en del som ristet oppgitt på hodene på lørdag, og folk ‘utenbys’ fra benytter muligheten til å sparke litt mot laget som er litt i knestående, og ikke klarer å vise så godt frem krydderfotballen som har vært grunnlaget for suksessen i mange tidligere sesonger. Trener Steinar Skeie sa tydelig fra på spillermøtet mandag at den kampen ikke er noe å dvele med, flaut ja, noe å lære av ja, men nå er det bare å nullstille frem mot neste kamp.

Den kommer altså på bortebane mot Urædd, nyopprykket fra 4.divisjon etter å ha slått Hei på målstreken med ett poeng i fjor. I 2016 da det ikke var opprykk fra 4.divisjon pga. endring i divisjonssystemet vant for øvrig Hei avdelingen, ett poeng foran Urædd. De vet å være på rett sted til rett plass…

Ellers i nyere tid var klubben i 3.divisjon som oss fra 2001 til 2007, men alltid i en annen avdeling, så vi har ikke møtt dem siden 1995. I 2006 tapte de kvalifiseringskamper mot FK Arendal om spill i 2.divisjon, men etter dette har det gått jevnt dårligere, med nedrykk til 4.divisjon i 2011 og igjen i 2014. Nå er de altså tilbake på nivå fire, med Olivier Occean (tidligere Odd og Lillestrøm, godt over 200 eliteseriekamper, 75+ mål) som den store stjernespilleren. Etter en kamp utestengelse for å antyde at dommeren i kampen mot Staal Jørpeland var kjøpt og betalt, må vi regne med å møte ham torsdag.

Denne sesongen står Urædd med to seire på hjemmebane, mot Madla og Start 2, og to tap på bortebane mot Staal og Åssiden, mens de røk ut av cupen borte mot Hei.

Går vi litt tilbake i historien finner vi åtte tidligere møter mellom klubbene.  I 1995 vant vi alle kampene, så derfor også to seire mot Urædd. To seire ble det også i 1992 (alle tre mål av Jarle Bjellås), mens resultatene ikke er så bra fra tidlig åttitall i 4.divisjon, 0-6 i Porsgrunn i 1983 som det verste. Da kjempet både Urædd og Karsten Johannesens Vindbjart i toppen, førstnevnte vant til slutt seriemesterskapet i en jevn avdeling.

urædd1983ogtabell