Sesongens nest siste hjemmekamp går av stabelen lørdag, mot Åssiden IF fra Drammen. Gjestene rykket opp fra 4.divisjon i fjor, og må ned igjen neste sesong etter en som forventet, svak sesong. Kun tre kamper er vunnet, og ingen på bortebane. Toppskårer Simon Bahrami Bjerknes (7 mål) spiller nå for Ørn Horten, og bakover har de sluppet inn 73 mål, mer enn tre pr. kamp.

Skrevet av Stian Bøe

Motsatt oppgjør endte med 3-1 seier til oss, etter to mål fra Christian Tveit og ett fra Daniel Goa Utgård. Åssiden tok ledelsen like etter pause, og bare en bra avslutning på kampen sikret oss alle poengene.

aassiden B

Det er selvfølgelig viktig å ikke undervurdere motstanderen, et fokus før kampen, men etter flere hjemmekamper i høst der vi har stanget litt og ikke fått ut alt det positive i laget er dette en bra anledning til å slå tilbake etter skuffelsen mot Start 2, senke skuldrene og krydre Moseidmoen på ny. Vi har uansett vunnet alle seks kampene på gressmatta i år, 13-3 i målforskjell, og to seire til nå vil bli en fin avslutning før gresset graves opp og erstattes med kunstgress.

Seriemesterskap og opprykk er fortsatt teoretisk mulig, men Sola og Ørn har et forsprang på oss som de bør klare å holde, selv om vi skulle vinne alle de tre gjenstående kampene. Likevel, vinner Ørn mot nettopp Sola samtidig som vi slår Åssiden, blir det tett i toppen igjen, og presset kjennes kanskje ekstra godt i begge disse klubbene. Det vil i hvert fall forlenge spenningen minst en uke til.

Stillingen med tre kamper igjen:

Sola 48 poeng, 26 plussmål
Ørn Horten 45 poeng, 38 plussmål
Vindbjart 44 poeng, 8 plussmål

Vi kikket på Åssidens historie og litt på tidligere oppgjør (kun fem) i vår, link: http://www.vindbjart.no/for-kampen-assiden-vindbjart/

Her er et tilbakeblikk til den første kampen mellom klubbene, 20. mai 1989, Johnny Abrahamsen og keeper Hallvard Tveiten var i fokus ifølge Fædrelandsvennens kampreferat:

Åssiden1989