Første og beste mulighet til å rette opp det svært overraskende 6-0 tapet mot Sola kommer nå på lørdag på Moseidmoen, mot Halsen IF. Kampen mot Sola stoppet rekken vår med åtte strake seire, og ga Sola et lite forsprang i kampen for opprykk. Halsen på sin side slo Åssiden 6-1 og har ikke gitt opp, de ligger nå på fjerdeplass, foran oss på bedre målforskjell, fire poeng bak Sola, med syv kamper igjen. Mellom der ligger Ørn Horten og FK Tønsberg, begge med ett poeng mer enn oss.

Skrevet av Stian Bøe

Bortekampen mot Halsen endte uavgjort 2-2 etter mål av Emil Grønn Pedersen og vår toppskårer Markus Nyhus’ første på A-laget. Det er blitt syv så langt, men fire kamper uten nettkjenning nå, fin anledning å putte et par til, Markus!

Nyhusscorerborte

Vi gikk gjennom historiske møter med Larvik-laget i vår, LINK – fem kamper, kun en seier, for 36 år siden.

I stedet kan vi se litt tilbake til sist vi jaget opprykk til 2.divisjon, i 2007. Dette var Steinar Skeies første sesong etter comeback som Vindbjart-trener, og laget startet 3.divisjonsesongen med ni strake seire. Målene kom tett fra angrepsspillerne Raymond Hofstædter og Wilhem Pepa, og også fra Jan Roar Fredriksen, Frank Fredriksen og Chris Thomas Johansen. Første tapet kom midt i juni mot Våg, og det ble snart fulgt opp med flere tap, mot Trauma og hjemme mot Lyngdal før ferien. Vi hadde likevel en luke på fire poeng ned til sesongens overraskelse, Giv Akt, som var tippet på bunn av Fædrelandsvennen før sesongen (vi ble tippet som nummer fire).

Høstsesongen startet med to hjemmeseire og en uavgjort mot Start 3 (som hadde Jesper Mathisen og Mads Stokkelien som målskårere). Giv Akt vant sine tre kamper og lå bare to poeng bak før oppgjøret på Vigeland. Her kan vi så begynne å trekke paralleller med årets sesong, for vi tapte hele 6-0 mot Giv Akt den gangen, og de overtok tabell-ledelsen (som Sola gjorde i helgen)

‘Det er klart det er flaut å tape med seks mål når vi ligger i toppen og kjemper om opprykk’ uttalte Steinar til Fædrelandsvennen.

Moralen i historien er at vi kan snu dette til noe positivt. 2007-årgangen slo tilbake med fem seire og to uavgjorte på de neste syv kampene, vant serien, og rykket opp etter seier i kvalifiseringskamper mot Tollnes.

tabell19