Vindbjart G13 spilte denne helgen turnering i Fibo-hallen i Lyngdal. Her ble det spilt 9`er fotball, lange dager, men masse morro. Vi stilte med 2 lag, 1 i hvert nivå. Vindbjart 1 møtte sterke motstandere på sin vei, blant annet Flekkefjord, Lyngdal, Vigør og Randesund. Alle disse lagene med 4-5 spillere hver på sone.

Skrevet av Dan Martin Heisel

Puljespillet starta med et tap mot Randesund, guttane hadde ikke våkna, et kjent syndrom på G13 i første kamp. Så en «nervepirrende» 3-2 seier mot Flekkefjord før et Vestlandslag ble sendt heim med 3-0.

I semifinalen møtte vi Lyngdal, av mange ansett som det sterkeste laget i sone Vest. Her ble motstanden maltraktert, 9-1 seier og Vindbjart-fotball etter alle kunstens regler. Steinar Skeie hadde mest sannsynlig brukt en video av denne kampen til fremvisning til våre nye A-lagsspillere, for å få de til å skjønne: SLIK SPILLER VI I VINDBJARTG13 bøtta

Finalemotstander ble Randesund, det laget som slo oss i innledende. Riktig resultat her burde vært, i følge motstanderens trener, 6/7-0 til Vindbjart. Det ble «bare» 2-0, men også her ble motstanderen utspilt av krydder-fotballen.

Vindbjart 2, veldig redusert pga sykdom, ble utslått i puljespillet. Små marginer gjorde at de havnet på 4.plass av 5 lag.  I søndagens kamp møtte vi Lyngdal 2 i kampen om 7. plassen. Her spilte vi uten innbytter, men klarte likevel å vinne 2-0.

Begge lagene høstet mye skryt fra andre trenere, spillere og publikum pga spillestilen. Selv på slutten av jevne kamper skulle den ballen spilles ut. Dette skjønte motstanderen etter hvert og stod høyt mot oss. Spillerne holdt hodene kalde, selv med et par baklengs pga feil i bakre ledd, så fortsatte de krydderfotballen.

Et spennende kull å følge fremover, nå fikk vi i hvert fall vist de motstanderene vi frykter mest i årets serie hva VFK G13 står for.