VFK`s junior 1 lag gjennomførte en god 2013-sesong, både prestasjons- og resultatmessig.

Spillerstallen til junior 1 har gjennom sesongen bestått av 18 – 20 spillere. Laget har jevnlig hospitert opp 3-4 G16-spillere, samt Daniel Johansen fra G14. Disse har fått prøvd seg sammen med juniorgjengen både i trening og kamp. I tillegg har 2-3 spillere fra A-stallen vært med på enkelte kamper, når det har passet sånn.

Lagbilde

Lagbilde

VFK`s junior 1 lag har ikke hatt mye fokus på resultater, men laget hadde likevel et mål om å kunne hevde seg blant de beste lagene i Agder. Resultatmålet for vårsesongen var å bli blant de seks beste i 1. divisjon, slik at laget kvalifiserte seg for høstens 1. divisjon. Dette klarte VFK-gutta fint, og endte på 5 plass. Foran høstsesongen var resultatmålet å forbedre vårens 5. plass, uten at det skulle gå på beskostning av VFK`s spillestilsprinsipper. Dette klarte laget med glans, og endte til slutt på en flott 3. plass.

Årets spiller: Børge Engesland

Årets spiller: Børge Engesland

I løpet av sesongen reduserte VFK`s juniorgutter den kvalitetsmessige avstanden til topplagene betydelig, noe som var svært gledelig å registrere. Gutta spilte blant annet jevnt med kretsens beste juniorlag Vigør på Moseidmoen, og vant til slutt kampen 3-1. Det var en sterk prestasjon, mot et lag som spilte seg frem til kvartfinalen i NM for junior. I tillegg til seriespillet har juniorlaget deltatt i en rekke turneringer, blant annet tre vinterturneringer. Årets første turnering var Agdermesterskapet i five-a-side, der det ene laget til VFK vant hele turneringen og ble Agdermestere.

Årets toppscorere: Lasse Rustad og Shebeshi Million

Årets toppscorere: Lasse Rustad og Shebeshi Million

Deretter deltok juniorgutta i Torridals vintercup (five-a-side) med to lag. Lag 1 kom til finalen og lag 2 kom til bronsefinalen. I tillegg sikret gjengen seg en 3. plass i Lyngdal cup. I sommer deltok laget i Plussbankcup og kom til finalen. Det endte med et meget surt tap mot Fløy, og gutta måtte nøye seg med sølvmedaljer. I august deltok VFK-gjengen i Sandarcup, en turnering som arrangeres i Sandefjord. Etter en skuffende lørdag havnet laget i B-sluttspillet, der de presterte meget bra og gikk helt til topps. Det var meget imponerende å se hvordan laget klarte å glemme skuffelsen fra lørdag, og heve seg betraktelig på søndag.

Årets treningsnarkoman: Emil Martinovic

Årets treningsnarkoman: Emil Martinovic

Alt i alt har sesongen gått litt opp og ned for junior 1, men prestasjonsmessig har det vært en jevn og fin stigning hele veien. Trenerteamet, bestående av Roy Hansen og Jonn Arvid Engesland, har konkludert med at de er rimelig godt fornøyd med årets sesong.

Roy Hansen har bestemt seg for å gi seg som hovedtrener for junior 1 etter denne sesongen. Vindbjart FK er meget godt fornøyd med jobben som Roy har gjort i årets sesong, og vi ønsker Birkenes-bautaen lykke til videre både som trener og ellers i livet.