20 jenter i 13 års alderen er godt i gang med forberedelsene til årets sesong. I år skal det spilles 9’er fotball og full serie. Vi trenere har startet en målrettet oppkjøring for å komme i gang både med  sesong og cup-spill.

Hovedfokus i tillegg til VFK’s grunnverdier  har vært å trene på å tette igjen i forsvar. Et lekent og offensivt midtbaneledd, samt en rask og teknisk angrepsrekke som sammen skal sparke fra seg i serien og på cuper. Vi har valgt den tøffeste gruppa i serien med jenter 13, men trenere og støtteapparat er sikre på at dette er et riktig valg. Spillerstallen sitter inne med 8 jenter som har spilt sammen i 7 år nå. Dette er med på å danne grunnlaget for at laget presterer godt, og at de med lengst erfaring drar med seg de som har kommet til i nyere tid. Det legges vekt på å skryte av hverandre, gjøre hverandre gode og dekke opp for hverandre på banen. Det har blitt drillet inn en del gjennomspill-, forsvars- og angrepsmuligheter som kan fungere godt i kamp. Vi tenker offensivt og ønsker å fremstå som et angrepsvillig lag som trykker på opp mot motstanderens mål.

Vi har enkeltspillere som utmerker seg både teknisk, på hurtighet og på fotballforståelse som ligger fullt på høyde med andre lag i serie 1. Skal ikke se bort fra at det fra dette laget vil komme spillere som blir med på å markere seg både lokalt og regionalt i år.

Fotball er gøy og det er viktig med humor og latter. Jentegjengen har fotballen som et sosialt treffpunkt, da vi trener mandager og onsdager. Vi legger vekt på at hver enkelt skal føle seg sett og verdsatt, samt som en viktig brikke i fellesskapet og lagspillet.

Nytt av året : Alle har fått tildelt fast plass på banen slik at det startes å bygge rammer rundt oppgavene den enkelte skal kunne takle. Vi er heldige som har 2 spillere på hver plass på banen. ( formasjon 1,3,2,3) I tillegg innfører vi og rullerer på kaptein på laget.

Vi gleder oss til å komme i gang og når fløyta går i første kamp skal grunnlaget være lagt fra trenerne sin side. J13 går ikke på banen redde for å kunne tape, men vi går på banen for å vinne kampen og ha det gøy.

Følg med. Dette blir et spennende år!

Espen Kronborg og Jøran Ingebretsen