Fra en gøy vårsesong hvor jentene vant serien, til en utfordrende høstsesong har jentene tatt mange steg. Oppkjøringen til vårsesongen startet i januar med fotballtekniske økter, utholdenhets- og styrketreninger. Vi var fulltallig på omtrent hver trening. Jentene stilte opp med store smil selv om gradestokken målte under 0.

Med en tropp på 15 spillere var alle enige om at det store steget skulle tas. Vekk fra barnefotball og 7’er. Nå var ikke jentene så små lengre. Det ble noen møter og grundig gjennomgang av 9’er fotball. Offside var det store, og jentene har tatt store steg fra første kamp i vårsesongen til siste kamp i høst. De har vært læringsvillige og stilt mange gode spørsmål. Det har de fått igjen for.

I vår spilte vi i 2. divisjon avdeling 2. Vi spilte en del 7’er kamper. Jentene viste stor vinnervilje og vi gikk seirende ut med 24 poeng på 9 kamper. Da rykket vi opp en divisjon og det viste seg å være tøffere. Vi spilte nå kun 9’er kamper og mot en del nye lag. Selv om de fleste kampene ikke gikk vår vei, var det utrolig gøy for oss å se hvordan jentene har utviklet seg. Når vi møtte god motstand spilte jentene sine bedre kamper.

Hele høstsesongen har vi kun hatt én keeper, Martine, som har stått en omgang per kamp. Dette har bydd på utfordringer. Men etter samtaler med noen jenter før hver kamp har vi utrolig nok klart å overtale flere av dem til å stå en omgang. Det gleder oss stort når det da kommer kommentarer som «det var mye gøyere enn jeg trodde» og «jeg kan nok stå en kamp til». Samtidig har vi fått god hjelp av Linea fra j12. Det er vi takknemlige for. Det er også veldig gøy å se hvor mye de har utviklet seg på keepertreningene hver mandag med Thomas Dahl Pedersen.

Siste kamp er spilt og vi trener nå mandag, torsdag og fredag. Jentene begynte på ungdomsskolen i år og har nok godsnakket litt om fotballen og det gode samholdet vi har i laget. Og i løpet av de siste ukene har vi gått fra en tropp på 13 til å være opp mot 19 spillere på treningene. Vi håper vi kan motivere de alle til å fortsette å være med til neste år når vi tar enda et steg, og skal spille 11’er.

Jentene på laget er utrolig gode til å motivere hverandre. De er sammen på banen, men også på fritiden. Det er mye av grunnen til at samholdet og stemningen er så bra som det den er. Vi vil også gi en stor takk til alle foreldre som stiller opp. Som hjelper til med treninger, kamper og ikke minst cuper. Vi er utrolig takknemlig for alt dere gjør!

Til slutt vil vi si at vi setter stor pris på hver og en av dere jenter. Dere gir oss mye glede og gjør ikke trenerjobben vanskelig. Nå satser vi på å få en fin treningshøst og avslutter med trollcup. Håper på at alle er med til neste år. Vi gleder oss masse til fortsettelsen!

Ingrid Homme og Karoline Nijjar