Nabooppgjøret endte med poengdeling, etter et fyrverkeri av en kamp, der lagene hadde hver sin omgang.

1. omgang startet med stillingskrig. Etter 8 minutter kom kampens første målsjanse. Jerv fikk frispark ute ved cornerflagget. Innlegget var presist, og VFK`s venstre back Henrik Robstad ble presset til å hedde ballen i eget mål. 1-0! Vertene kom også til kampens andre scoringsmulighet. En kontring endte hos Jerv-spiss Trond Haugstad, men skuddet ble blokkert av VFK`s midtstopper Christian Follerås.

Deretter produserte VFK to store målsjanser, begge ved toppscorer Øyvind Gausdal. Den første kom etter corner, men skuddet fra 6 meter endte rett i klypene på Jerv-keeper Tommy Runar. Den andre muligheten oppsto etter et kjapt frispark fra VFK-kaptein Kjetil Myrvold, som sendte Gaus alene med keeper. Men skuddet strøk på yttersiden av stolperota.

Etter dette tilhørte resten av 1. omgangen hjemmelaget. Store målsjanser ble skapt på løpende bånd, og Jerv kunne gå til pause med en komfortabel 3-0 ledelse (8-2 i målsjanser). Og det etter blant annet å ha brent en straffe.

2. omgang startet med to store Jerv-muligheter, men hjemmelaget klarte ikke å punktere kampen. Ti minutter ut i omgangen fikk VFK sin første scoringsmulighet. Venstrekant Daniel Aase avanserte inn i Jervs 16-meter med ballen, og ble lagt i bakken. Straffe! Øyvind Gausdal satte straffen kontant i mål. 1-3!

Etter dette virket det som om hjemmelaget ble nervøse, og VFK tok styringa på kampen. Midtveis i omgangen satte Kjetil inn VFK`s andre mål, etter litt klabb og babb i feltet. 3-2! Men Jerv slo tilbake noen minutter senere. En høy gjenvinning av den hardtarbeidende og fotrappe Jerv-spissen Willy Pepa endte til slutt med at Trond Haugstad scoret sitt andre for dagen. 4-2!

Men VFK nektet å gi opp, og bare et minutt senere reduserte Øyvind Gausdal etter et flott angrep. Ali Gashamy ble spilt gjennom på høyrekanten. Han avanserte med ballen ned til dødlinja, og slo et perfekt innlegg til Gaus, som satte ballen kontant i nettet bak Tommy Runar. 3-4!

Etter dette hadde VFK flere store muligheter til å utlikne, men først 4 minutter på overtid klarte gjestene å overliste den gode Jerv-målvakten. Et klasseangrep, regisert av tidligere Jerv-spiller Magnus Langerud, endte på foten til Gaus. Skuddet fra 16 meter var det høy kvalitet på, og Jervs sisteskanse var sjanseløs. 4-4! En fantastisk opphenting av VFK!

Oppsummert:

En spillemessig dårlig kamp av VFK endte med poengdeling i Grimstad. VFK viser sterk moral, som klarer å løfte seg etter den katastrofale 1. omgangen. Men det er ingen tvil om at laget har langt igjen før prestasjonene er på det nivået VFK vil være bekjente av. Defensivt var mye av det som ble prestert ganske så begredelig. Forsvaret er rufsete, både i plasseringsspillet og i rene 1 mot 1 dueller. Midtbanen følger ikke løp, noe som fører til at VFK`s backfirer havner i undertallssituasjoner flere ganger. Offensivt er det først og fremst pasningsspillet som er svakt. I tillegg mister vi ballen i for mange enkle situasjoner pga. dårlige førsteberøringer, og dårlige valg. Det positive i denne kampen var effektiviteten. VFK scorer 4 mål på 9 målsjanser. Det er bra! Sjansestatistikk: 14-9 (8-2/6-7)

VFK`s lagoppstilling (4-3-3)

Terje

Simen – Håvard – Follis – Henrik

Beni (Magnus) – Kjetil – Kim K

Daniel (Ali) – Gaus – Roy Egil (Kim Andre)

Målene til VFK ble scoret av Gaus (3) og Kjetil.

VIDEO: Høydepunkter fra kampen

Målfest i Grimstad endte uavgjort