Det ble seier og tre poeng i sesongpremieren I Stavanger, fortjent, men ikke uten dramatikk. Som Steinar Skeie har sagt så mange ganger, vi vil heller vinne 4-3 enn 1-0! Steinar er delvis sykemeldt og var ikke med til Madla lørdag, der var det assistenttrener Alla Abdallah som styrte showet fra benken, sammen med lagleder Harald Hansen og hjelpetrener Willy Jensen.

Skrevet av Stian Bøe

På banen var Robert Våge Skårdal kaptein I Christian Beqiraj Follerås’ fravær pga rødt kort sist. Han gikk foran og satte inn 1-0 etter et kvarters spill, med knottene, etter innlegg fra Peiwast ‘Piwi’ Hama. Ledelsen holdt til fem minutter før pause, da satte hjemmelaget inn 1-1 etter passivt spill bak hos oss.

Etter pause var det spissen Jakob Toft som ble avgjørende. Den tidligere Jerv-spilleren fra Lyngdal med 25 kamper I OBOS-ligaen fikk bare med seg to kamper før han ble skadet I 2019. Nå ble det to mål og en assist på en omgang. Ni minutter ut I andre omgang fikk vi et forvarsel, innlegget fra Berry Gerizgi ble headet mot mål, men ble enkelt for keeper. Ett minutt senere kom samme kombinasjon, og denne gangen var headingen fra Jakob ustoppelig.

Vi fortsatte å skape sjanser, og hadde et bra overtak utover omgangen. Et snaut kvarter før slutt kom 3-1, igjen ved Jakob I hovedrollen. Nå tok han imot et innkast fra Sondre Nordhagen, vendte av et par Madla-spillere, før han smalt ballen opp I krysset. Madla svarte med en redusering minuttet senere.

Alla svarte et minutt etter reduseringen, med det som skulle bli trumfkortet fra benken. Martin Gardiner kom innpå for sin trettende Vindbjart-kamp, alle som innbytter. Noen minutter senere gikk han på løp bak en høy forsvarslinje, fikk ballen perfekt fra Jakob og satte inn sitt første mål på A-laget.

IMG_0390 (3)

Nå kom det største presset vi fikk se fra hjemmelaget gjennom hele kampen, og de fikk en ny redusering som gjorde overtidsminuttene litt for spennende. Martin fikk en ny mulighet til å sikre seieren, men nå gikk skuddet like utenfor. 4-3 stod seg uansett kampen ut, og Martin ble fortjent feiret av medspillere og en gjeng kamerater som hadde tatt turen vestover.

Sjansestatistikken ble notert til 16-4 I vår favør fra Alla, som hadde dette å si om den første seriekampen på 651 dager:

-Først og fremst deilig å komme i gang. Stolt av guttene som gjennomfører en god kamp. Vi vinner veldig fortjent, men synes vi gjør det unødvendig spennende på slutten. Vi gir vekk noen enkle mål og burde helt klart vært mer kliniske og avgjort kampen tidligere.  Norsk Tipping-ligaen avdeling 3, Madla-Vindbjart 3-4

0-1 (15 min) Robert Våge Skårdal
1-1 (39 min) Maximilian Hæstad
1-2 (55 min) Jakob Toft
1-3 (77 min) Jakob Toft
2-3 (78 min) Maximilian Hæstad
2-4 (85 min) Martin Gardiner
3-4 (90 min) Preben Erland

Vårt lag:

Mathias Myrland Syversen
Peiwast Hama
Markus Nyhus
Sondre Nordhagen (Martin Gardiner fra 80 min)
Anders Urdal Hansen
Magnus Langerud (Sander Barstad Bergan fra 72 min)
Stian Aabel
Robert Våge Skårdal
Brian Stangnes Kjeldsberg
Jakob Toft
Berry Gerezgi

Ingen kort.