Tap i dag mot Notodden samtidig som Odd 2 vant mot Vard, gjør at VFK rykker ned og spiller i 3. divisjon i 2018 etter 10 sesonger på nivå 3.

Et opprykksjagende Notodden har vært i fin form i hele høst og var noe av det verste et VFK-lag i poengnød kunne møte. Hjemmelaget kjørte også kampen i første omgang og fikk betaling etter 20 minutter da et skudd fra Martin Holmen gikk via en VFK-bein og i mål bak en utspilt Nicolai Larsen Berg. Mot slutten av omgangen overtok Vindbjart spillet og presset på for utligning uten å skape så mye mer enn dødballer og halvsjanser.

Vindbjart hadde initiativet i andre omgang, men Notodden var farlige på overganger. I Skien tok Odd 2 ledelsen mot Vard 10 minutter før slutt, og midtstopper Børge Engesland ble sendt frem i banen, for nå måtte VFK ha utligning. Engesland var også nære på å klare det, men Christian Follerås var enda nærmere noe før da han fikk muligheten på et frispark. Som i forrige kamp satte han ballen oppe i hjørnet, men Notoddens Nils Jonatan Johansson reddet mesterlig. Istedet var det hjemmelagets Mbedule som la på til 2-0 på et vakkert skudd, og sikret at opprykkshåpet fortsatt lever på Notodden. De ligger á poeng med Nest-Sotra, bare målforskjellen bak før siste kamp. Odd 2 scoret sitt andre mål like før slutt og sikret plassen i divisjonen. Dermed er det Fana og Vindbjart som må slå følge med Byåsen ned i tredje divisjon.