Vi forventet et tøft oppgjør borte mot Pors, og fikk akkurat det. Mye dueller, tøffe tak, og dessverre til slutt sesongens klareste tap, 1-4. Hjemmelaget tok med det over tabelltoppen, og er nok det mest komplette laget vi har møtt så langt i sesongen. Solide bak, og en giftig angrepstrio.

Skrevet av Stian Bøe

Vår egen tropp teller færre kampklare menn hver uke nå, i dag var til og med trener Jon Hodnemyr meldt på som spiller på innbytterbenken, heldigvis ble det ikke behov for et comeback. Situasjonen gir likevel mindre kamp om plassene, sikkert litt slitasje, og lite alternativer om noen trenger litt hvile.

Mot Pors ble det en førsteomgang med mye kriging. Vi hadde problemer med å trenge gjennom vertenes forsvar, og kom til få gode muligheter. Bakover ga kaptein Christian Beqiraj Follerås fra seg en sjelden feilpasning som Pors utnyttet godt med en kontring og påfølgende skåring etter et drøyt kvarters spill.

Etter pause startet hjemmelaget med et stort trykk, men etter fem minutter fikk de kjenne på hvordan det er å møte oss når vi får spillet til å stemme. Et kombinasjonsspill på høyrekanten, der ballen gikk gjennom Anders Bjørge, Markus Nyhus og Robert Våge Skårdal, før sistnevnte la flatt inn foran mål. Der var Marcus Aslaksen på plass foran sin oppasser og satte inn 1-1.

De neste fem-ti minuttene så ting bedre ut, men ga ingen uttelling, og utover omgangen var det Pors som viste styrke, og midtbanespiller Simen Thorsen avgjorde kampen på egenhånd med to langskudd, før et frispark ute fra siden gikk forbi alle og inn i mål til 4-1.

w2 (7)

Nå har vi tapt fire kamper denne sesongen, alle mot de antatt fire topplagene, som ligger på de fire første plassene. Samtidig har vi klare seire mot andre lag. Det er et tydelig skille i avdelingen, og per i dag mangler vi litt på å være helt der oppe, men med utvikling vil også resultatene komme etter hvert, og nye storspillere vil tre fram. Det er bare å følge med, synd å gå glipp av begynnelsen!

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Pors – Vindbjart 4-1

1-0 (16 min) Granit Shala
1-1 (50 min) Marcus Aslaksen
2-1 (62 min) Simen Thorsen
3-1 (74 min) Simen Thorsen
4-1 (80 min) Marius Bustgaard Larsen

Vårt lag:

Mats Johansen Olsen, Lars-Georg Reinlund Sæther, Christian Beqiraj Follerås, Fabian Jeppestøl Engedal, Sondre Nordhagen, Robert Våge Skårdal (Simon Salen Aune fra 84 min), Daniel Tørressen Eikeland, Sander Barstad Bergan, Marcus Aslaksen, Anders Bjørge (Christian Urdal Hansen fra 79 min), Eirik Ryger (Markus Nyhus fra 46 min).

Ikke benyttet: Jon Hodnemyr, Magnus Langerud, Mads Klippenberg.

Gule kort: Beqiraj Follerås og Nordhagen.