2018 har vært veldig varierende for A-laget, selv med den lange seiersrekken i sommer er det kommet noen skikkelige smeller innimellom. Siste seriekamp, borte mot Pors kom det en til, 2-5 tap, og selv om vi følte oss bortdømt av dommeren i flere situasjoner hadde Pors også flere store sjanser som ble reddet på strek eller av Johnny Kristiansen Borden i målet.

Skrevet av Stian Bøe

Sola strålte i Porsgrunn ved avspark klokka tolv, men vi startet bra i den iskalde vinden, Øyvind Løkkebø Gausdal var aktiv helt fra start og hadde to avslutninger de første to minuttene, begge over mål, men spesielt en heading kunne fort gått inn. Magnus Langerud burde fått et straffespark like etter, men dommeren var som nevnt ikke spesielt enig med oss denne dagen. Vinden hjalp heller ikke, vi kom til mye innlegg uten uttelling, og et par cornere blåste bak mål. Pors angrep mer direkte mot mål gjennom hele kampen og tok ledelsen etter en halv time, etter at vi ikke klarte å få ballen unna ti meter fra målet. Minuttet før hadde Gaus stusset et innlegg fra Sondre Nordhagen i mål, men dommeren dømte frispark til keeper. Nå fulgte noen farlige Pors-angrep som Christian Beqiraj Follerås og keeper Johnny reddet på strek, før Gaus fikk sin fortjente skåring og utlikning til 1-1. Halvor Hovstad slo et innoverskrudd frispark fra høyre og Gaus kom inn på bakerste og skuffet ballen opp i nettet med vrista. Pors tok ledelsen tilbake før pause da de tok en kort corner-variant og fikk tid og rom til å skyte fra skrått hold. Magnus avluttet omgangen med et langskudd like utenfor, og gikk nok en gang i bakken feltet uten at dommeren var overbevist om skyldspørsmålet.

Hvis første omgang ga Pors en litt ufortjent ledelse, gjorde de kort prosess første tjue minuttene av andre. Tre mål gikk inn, det siste en lompe fra langt hold fra vår tidligere stjernespiller Victor Aashildrød Vindfjell. Lompen var godt plassert helt nede i hjørnet og Victor fikk en liten revansje fra kampen på Moseidmoen i sommer der han fikk lite til. Ti minutter før slutt var endelig dommeren på vår side og ga Gaus et straffespark. Follerås ga Gaus klar beskjed om å ta straffen selv og han avsluttet i hvert fall sesongen med gode tall, ni mål på de fem siste kampene, og tolv totalt, nok til å bli klubbens toppskårer nok en gang, for tiende året på rad.

20181027_133716(0)

Tapet fikk ikke noen betydning for den endelige plasseringen på tabellen, der ble vi nummer tre bak Sola, som rykker opp, og Ørn Horten. Neste sesong får vi selskap av Fløy og Mandalskameratene i 3.divisjon, og 1.desember blir det avgjort om alle fem sørlandslagene kommer i samme avdeling i 2019.