Bernhard Salvesen (19) meldte i forrige uke overgang til Vindbjart etter snaut to år i Starts utviklingsavdeling. Her har han bl.a. spilt ni kamper for Start 2, en skåring ble det også, på Moseidmoen i 1-1 kampen mot oss i april i år. Før dette er han som så mange suksessfulle sørlendinger oppfostret i Vigør. Tilbake i Vennesla gikk han rett inn på laget mot Fram og fant seg fort til rette på midtbanen, selv om det ble tap til slutt.

Skrevet av Stian Bøe

-Det er jo mye samme fotball som spilles. Begge vil ha ballen i laget. Merker intensiteten på treningene, Jon er beinhard, det er mye løping og spill på stor bane. Det er kanskje den største overraskelsen.

Hva med kampen mot Fram?

-Jeg er skuffet over resultatet, vi spiller jo for å vinne skulle gjerne hatt en seier og produsert litt mer sjanser. Personlig synes jeg det gikk helt OK, og så skulle jeg gjerne prestert litt bedre selv. Det er en start og debuten er alltid greit å få unnagjort.

Hvorfor Vindbjart?

Etter at jeg ble på, klar over interessen, og hadde et par samtaler med Jon og fikk forståelse av prosjektet her, hvordan ting skal dyrkes og satses på, det virker som det skal gjøres litt ordentlig. Flott anlegg, det er ganske profesjonelt til å være en tredjedivisjonsklubb. Det var det som tiltrakk meg mest, i tillegg til at jeg kan fortsette å bo hjemme, på Lund.

salvis2

Storebror Lars-Jørgen er for øyeblikket én kamp unna å få spille Champions League gruppespill med Bodø/Glimt, Bernhard følger gjerne etter.

-Jeg spiller fotball for å bli proff, og det er derfor jeg tenker dette er et videre springbrett for å bli en bedre fotballspiller. Jeg blir jo inspirert av å se hva han får til, og det de gjør der. Jeg følger tett med og har god dialog med ham.

Trener Jon Hodnemyr har dette å si om sin nye elev:

-Først og fremst er det veldig gledelig at vi klarer å tiltrekke oss typer som Bernhard. Han scorer på alle referansepunktene vi leter etter, med bl.a. god fotballutdannelse, et genuint ønske om å bli bedre, og x-faktor. Til nå i karrieren har han bekledd de fleste roller sentralt i banen, og vår oppgave blir å sette opp Bernhard i situasjoner på banen hvor han kan få ut sin maks.