Styret i Vindbjart Fotballklubb er stolte over å presentere det nye trenerteamet som skal føre vårt a-lag videre fra og med 2022-sesongen.

For Vindbjart Fotballklubb har det alltid vært viktig å utvikle spillere. Det samme gjelder trenere og ledere. Vi har derfor ønsket å se internt i klubben etter ny hoved- og assistenttrener. Dette er et viktig signal med hensyn til videre utvikling av klubben og et ønske om å bygge VFK-kulturen enda sterkere. Hovedmålet for klubben med tanke på vårt a-lag er at vi har flest mulig egenutviklede spillere på vårt topplag. Dette tror vi vil være med å fylle stadion i fremtiden og bygge stolthet innad i klubben og i Vennesla. Om spillere blir for gode for vårt a-lag så skal vi være stolte over at vi kan sende spillere enda et hakk videre.

Vi er heldige som har mange gode og dedikerte trenere i klubben, og vi mener vi har funnet det beste trenerparet for å ta vårt a-lag videre. Vårt nye trenerteam er to flotte personer med gode verdier, og har egenskaper som utfyller hverandre på en bra måte. Begge er oppvokst i Vennesla og har spilt fotball i VFK fra starten og i tillegg spilt fotball på høyt nivå i norsk fotball.

Vår nye hovedtrener vil også ha ansvar for ungdomsakademiet i klubben. Vår assistenttrener har 3 barn aktiv i klubben og vil være med å følge disse opp. De vil derfor begge to være veldig aktive og synlig på feltet gjennom hele uken. Utover det å være aktive i klubben har begge trenerne et brennende hjerte for klubben og vil være med å bidra aktivt med å styrke det sportslige i klubben.

Vi gleder oss til fortsettelsen og ønsker det nye trenerteamet velkommen og lykke til!

Styret

j2

k1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jon Hodnemyr blir hovedtrener for A-laget fra 2022, og får med seg Kjetil Myrvold som assistenttrener. De overtar etter Steinar Skeie, som da vil ha ledet laget i femten år, inkludert ti sesonger i andredivisjon, der vi ble nummer to i både 2013 og 2014.

Skrevet av Stian Bøe

Jon (26) og Kjetil (36) er blant de aller fremste fotballspillerne fra Vennesla gjennom tidene, og i hvert fall i nyere tid de to som har mest å vise til i de to øverste divisjonene. Jon er eneste venndøl med kamper på øverste nivå, med Start, mens Kjetil var innom Starts junioravdeling før han gikk videre til Mandalskameratene, og spilte fast i flere sesonger i daværende Adecco-ligaen, nest øverste nivå.

Begge to har aldersbestemte landskamper på G18 og G19, Jon har vært på prøvespill i Rosenborg, Kjetil i 1860 München. Sammenlikningene er mange, de har ikke reist så langt ut i verden og vendte begge tilbake til Vennesla og Vindbjart etter hvert. Etter at karrieren som aktiv endte, med opptil flere comebacks, har de begge tatt trenerkurs, Kjetil har UEFA B-kurs, mens Jon holder på med dette nå. I tillegg har Jon studert idrett på universitetet og vært med på Olympiatoppens ‘trenerløftet’ et prosjekt for unge talentfulle trenere, som trener unge talentfulle utøvere.

Trenden i norsk fotball, og også ute i verden, går mot yngre og yngre trenere, med mer fokus på utdanning enn erfaring. Start har kastet seg på trenden, med en trener som pekte på en tøff kamp mot Vindbjart i 2013 som en grunn til hvordan han nå tenker på trenerjobben. I Stabæk styrer nå en ung sørlending med fortid i Vindbjart, og det er flere eksempler på trenere i tjueårene i f.eks Strømmen og Notodden.