Gutter 16, lag 2 startet sesongen med seier 3-1 mot Torridal onsdag kveld. Ganske solid, men en liten periode etter Torridal reduserte til 1-2 var hjemmefansen litt nervøse.

Skrevet av Stian Bøe

Trenernes siste teamtalk ble litt forstyrret av at ikke dommeren hadde vist seg med ti minutter til kampstart, og svarte heller ikke på telefonen, men to minutter på halv åtte fikk de kontakt og kampen kom i gang bare ett minutt for sent.

Første tjue minuttene kom vi til en rekke sjanser, men uten uttelling. Et langskudd på volley fra Mathias Tambini Balchen Finnestad som snek seg utenfor stolpen, og et forsøk fra Mathias Kåbuland Vigsnes som keeper var fint ute og blokkerte i siste tidels sekund. Karl Johan Innimellom prøvde også gjestene seg, men keeper Sebastian Kjevik Andersen opererte som sweeper og klarerte bra langt utenfor eget mål.

Karl Johan Roland kunne hatt flere mål midtveis i omgangen, men det ville seg ikke, eller så ble han taklet tøft med bare et frispark og gult kort som resultat. Fem minutter før pause kom det forløsende målet. På tjue meter la stopper Alan Derviskadic ballen til rette for Alexander Glastad som pent la ballen i motsatt hjørne i en bue over keeper.

Etter godt trykk i starten av andre omgang doblet vi ledelsen på corner, Kåbuland Vigsnes fikk gå uforstyrret opp på bakerste stolpe og hadde hele målet å sikte på. Ned i marka og opp i nettet, den mest effektive måten.

Utover i andre omgang kom Torridal mer med og selv om de mange dødballene deres ble ganske enkelt forsvart, klarte en spiller å drible seg forbi flere mann rett på mål, og satte inn 1-2 nede i hjørnet, med ti minutter igjen.

Seier ble sikret på heldig vis fem minutter senere. Torridals keeper spilte ut, knallhardt, rett i magen på egen spiller på tjuefem meter og Espen Sebastian Vårdal takket og bukket og satte sikkert ballen i mål.

Hjemmepublikummet kunne gå fornøyde hjem, sikkert også de mange jentene, jevngamle med spillerne, selv om de kanskje ikke fulgte med på kampen hele tiden.

Målskårere fra venstre: Espen Sebastian Vårdal, Alexander Glastad, Mathias Kåbuland Vigsnes

Målskårere fra venstre: Espen Sebastian Vårdal, Alexander Glastad, Mathias Kåbuland Vigsnes

Oppsummering fra trener Øyvind Myrvold:

-Vi er fornøyde med deler av første omgang, mister litt kontroll midtveis, selv med en mann mer en periode. Så styrer vi kampen igjen til pause. I andre omgang har vi egentlig full kontroll frem til de får sin skåring, det blir litt kaos i rekkene. Vi skårer 3-1 på et gunstig tidspunkt og jeg synes vi vinner fortjent.

På spørsmål om alle dødballene mot svarer Pål Gudbrandsen:

-Det er jo noe vi har terpet på og synes vi løser det bra. Vi har en god spillergruppe, har med noen 2007 og en 2008-modell. De har vært med såpass my at de vet hva vi prøver å få til. Samtidig er det kamp igjen i morgen (torsdag) hvor noen av spillerne skal være med, så vi sparer dem litt. Første seriekamp på syv hundeår, godt å komme i gang!

Vindbjarts lag:

Sebastian Kjevik Andersen, Karl Johan Roland, Jonathan Kimestad Karlsen, Patrick Guttormsen Johansen, David Storbrua Tambini, Espen Sebastian Vårdal, Alan Derviskadic, Jonathan Mio Skadberg Skoland, Mathias Kåbuland Vigsnes, Alexander Glastad, Niclas Eggen, Mikal Johansen Hammen, Daniel Augland, Mathias Tambini Balchen Finnestad, Markus Kåsene Røraas.