‘Homme reddet poenget på Homme’ var overskriften jeg håpet å bruke utover i andre omgang da Randesunds mange avslutninger enten ble reddet mesterlig (eller sikkert og kontrollert) av keeper Halvor Homme, eller ble plassert utenfor når det så lettere ut å skåre. Men så slo fredagens helt Daniel Goa Utgård til igjen, denne gangen altså på Øvrebø, Homstean og Homme Kunstgress. Med sekunder igjen av overtiden vant han ballen, forserte noen meter rett mot mål, og plasserte et skudd helt oppe i krysset fra tjue meter. Laglederne på hver side av midtbanelinja var nok enige i at det ble litt ufortjente poeng til de helblå, men sånn er nå fotballen av og til.

Skrevet av Stian Bøe

Kampen gikk altså på Homstean pga. Sør Cup som benyttet alt grønt på Moseidmoen, toppskårer Gaus meldte forfall, han måtte sitte barnevakt (noen mener å passe egne barn ikke kan kalles å ‘sitte barnevakt’) Det ga den hjemvendte Thore Ulstein sjansen som spydspiss hele kampen, men han forble målløs, bortsett fra en del situasjoner der han uttalte seg høylytt om innlegg og pasninger som ikke traff der han ønsket. Ellers stilte vi som vi har pleid i de siste kampene, alle tilgjengelige A-lagspillere, de som er i hospitering og enkelte 5.div-spillere og juniorer.

Randesund startet best og tok ledelsen etter tolv minutter ved Kristian Bratland da han satte et innlegg i mål fra kort hold. Fra tretti minutter og til pause hadde vi vår beste periode i kampen, og Lucas Næss tok et løp ut av læreboka gjennom sekstenmeteren til første stolpe og utliknet på innlegget fra venstrekanten. Like etter var det utrolig at ikke vi satte 2-1 da opptil flere spillere så ut til å bomme på blankt mål.

Vi klarte ikke å fortsette den gode trenden fra første omgang, Randesund presset på etter pause og skapte klart flest sjanser, men uten uttelling. Det fikk altså ‘Goa’, til stor jubel i Vindbjart-bua, det er noe eget med en slik seier. Det ble en skikkelig lagseier i kveld, selv om nok keeper Halvor Homme ville fått en BB hvis den lokale juryen var på jobb, med innbytter Martin Gardiner på en god andreplass, etter innhoppet midtveis i første omgang gjorde han sin klart beste kamp for sesongen, som alltid mot mye større motspillere.

Med to seire på rad har vi nå kontakt med lagene over på tabellen, Søgne, Kvinesdal og Randesund, siste kamp før sommerferien er mot Våg i Vågsbygd mandag 2.juli.

lagbilde mot RIL

Vårt lag:

Halvor Homme, Jon Herman Tukiainen Lundevold, Daniel Tveitaa Johansen, Aleksander Glastad, Ishan Skårdal, Alla Abdallah, Daniel Goa Utgård, Marcus André Aslaksen, Lucas Næss, Thore Viste Ulstein, Peder Andrés Åsemoen Karlsen. Innbyttere: Martin Gardiner og Andreas Grina Engebretsen.