Endelig seriestart! Donn og Vindbjart tyvstarter årets Norsk Tipping-liga torsdag kl. 18.30 på Kristiansand Stadion. Et nedrykkstippet hjemmelag imponerte med femteplass i fjor, mens vi og de andre favorittene Ørn Horten og Pors måtte se Sola ta seriemesterskapet, til 20 i odds.

Skrevet av Stian Bøe

Her følger en oversikt over lagene vi skal møte i år:

Fløy (vinnerodds 2.00)

Rykket ned fra PostNord-ligaen med minst mulig margin i fjor høst. Favoritter til opprykk. Blir godt å få tilbake det heftigste lokaloppgjøret igjen.

Vindbjart (3.75)

Svak start i fjor, før en voldsom formtopp på sommeren. Det holdt ikke helt inn, men vi prøver igjen. Et par rutinerte spillere i Kjetil Myrvold og Christian Beqiraj Follerås har trappet ned, men Gaus tar en ny sesong, kanskje som spiss, kanskje i forsvar. Krydderfotballen er fortsatt i fokus, litt færre baklengs så bør vi være godt med i kampen om topp tre.

Pors Grenland (5.50)

Porsgrunnslaget skuffet med syvendeplass i fjor. Forventes på ny å kjempe i toppen. Har hentet et par tidligere Vindbjart-spillere i Adam Pytel og Tony Vo, men Victor Vindfjell har trappet ned til Stathelle & Omegn.

Flint (8.00)

Det var lenge snakk om sammenslåing med byrival FK Tønsberg i vinter, men det ble ikke noe av. Vant sin 4.divisjonsavdeling på målforskjell foran Eik-Tønsberg. Har fått en del kritikk for å lønne spillere for høyt på lavt nivå. Blir første motstander på Moseidmoen andre påskedag.

Viking 2 (10.00)

Ble nummer fire i Vestlandsavdelingen i fjor. Må anta de kan stille enda litt sterkere i år etter opprykket til Eliteserien.

Madla (13.00)

Stavanger-laget er av mange kåret til ‘overgangsvinner’ i vinter etter flere sterke signeringer. Ønsker å forbedre tiendeplassen fra i fjor, da de bare så vidt reddet plassen. Vi slo dem både hjemme og borte.

Start 2 (20.00)

Varierte veldig i fjor og var også farlig nær nedrykk. Slo oss både på Moseidmoen og på Sør Arena. Nye koster i trenerteamet på A-laget kan gjøre utslag, men har også tynnere stall enn i fjor.

Brodd (20.00)

Stavangerlag fra Storhaug. Trener Antonio Martins Silva har reist hjem til Portugal, noen gode spillere er også borte. Kan de klare å gjenta femteplassen fra Vestlandsavdelingen i fjor? Blir et nytt bekjentskap for oss.

Donn (50.00)

Flytter fra Kongsgårdbanen til Kristiansand Stadion i år. Kan gi utslag på resultatene. Hadde avdelingens toppskårer i fjor i Flekkefjæringen Stian Ingebrethsen. Kanskje vår egen kan gi ham kamp med en full sesong i år? Aleksander Lind er hentet fra Jerv, men ser ut som han skal spille forsvar.

Staal Jørpeland (50.00)

Mistet sin egen toppskårer Even Østensen til Viking i fjor sommer og slet spesielt med resultatene på hjemmebane etter det. Endte i nedrykkstriden, på åttende plass til slutt. Stilte med nesten 100% lokale gutter fra Jørpeland, men har nå hentet noen spillere fra Polen for å spe på litt.

Storm (75.00)

Skienslaget vant sin 4.divisjonsavdeling overlegent med nitten seire og bare ett tap. Har tidligere Odd, Rosenborg og Lillestrøm-veteran Torjus Hansén, ellers uvisst hva slags lag vi møter her.

Vardeneset (75.00)

Enda en Stavanger-klubb, fra Tasta, nord i kommunen. Åttendeplass i Vestlandsavdelingen i fjor. Kanskje mest kjent for sine intense bruduljer mot Brodd, der dommeren bør ha med seg hele kortstokken, og det ikke er ukjent folk på sidelinjen blir involvert i kampen. Sier selv de spiller en direkte fotball, med lange baller.

Bryne 2 (150.00)

Nyopprykket fra 4.divisjon. Egersund 2 viste i fjor hvor vanskelig det er å ha et andrelag kun en divisjon under førstelaget. Skal nok slite med å holde plassen.

Mandalskameratene (150.00)

Rykket opp med et halvt oldboys-lag i fjor. Kan, og vil, veteranene fra storhetstiden trekke lasset igjen? Joacim Holtan fra Øvrebø valgte dem foran Vindbjart før høstsesongen og gjorde sine saker bra, men de grønne må overprestere for å ikke rykke ned igjen. Men, som vi så med Donn, det er langt fra umulig.

Enda mer utfyllende analyse om avdelingen

Terminliste og mer info