Det begynner å nærme seg seriestart med stormskritt for Vindbjarts a-lag.

Lørdag 14. april kl.1500 sparkes nemlig årets første seriekamp i gang. VFK starter på bortebane mot Randaberg, et lag som kom fra Adeccoligaen før denne sesongen. I den anledning skal vi se litt nærmere på hvordan de to lagene ligger an før årets første kamp i Oddsenligaen.

Vindbjart har gjennom hele vinteren slitt med voldsomme skadeproblemer. I store perioder har over halve stallen vært ute med skade, men de siste to ukene har flere spillere begynt å melde seg på.

Magnus Langerud

I utgangspunktet består stallen av 22 mann + 3 ungdomskvotespillere. Sannsynligvis vil det komme 3-4 spillere til inn i stallen i løpet av de nærmeste månedene. Av de 25 spillerne som per dags dato er i stallen, så er det fire spillere som er helt uaktuelle til Randaberg-kampen. Andre Sandum og Marius Engedal sliter begge med kneproblemer. Magnus Langerud er på vei tilbake fra korsbåndskade, etter et år på sidelinjen (klar i mai). Og Morten Benestad kommer ikke hjem fra USA (studier) før i starten av mai.

 

Kjetil Myrvold

I tillegg er det usikkert om venstreback Markus Agirman (hælskade), Harald Reinhardtsen (lyskeproblemer), Kjetil Myrvold (leddbånd i kne), Daniel Aase (betennelse i legg) og Roy Egil Myre (lyskeproblemer) kan være med på årets første kamp. I verste fall betyr det at VFK har 16-17 mann som er tilgjengelig til kampen mot Randaberg. Det er 2-3 flere enn i de siste treningskampene. Formkurven til seniorgutta har også vært stigende de siste ukene, så det ser ikke så aller verst ut før årets første poengkamp.

 

Foto: Per Thime (http://randaberg-fotball.no/)

Når det gjelder Randaberg, så rapporteres det på nettsiden deres om en noenlunde skadefri tropp. I generalprøven mot Mandalskameratene, som de forøvrig tapte 0-2, så manglet laget den målfarlige spissen Andre Kopfinger, samt midtbanespiller Christoffer Bigseth Olsen. Begge disse er sannsynligvis spilleklare til serieåpningen mot VFK.