Vår første kamp på Sparebanken Sør Arena startet meget bra, men endte med seier til de gule og svarte, og vi må trolig gi opp kampen om seriemesterskap og opprykk for i år. Sola vant sin kamp mot Sandefjord 2 og er nå fire poeng foran oss med tre kamper igjen.

Skrevet av Stian Bøe

Øyvind Løkkebø Gausdal, som alltid ønsker å vise Start hva de gikk glipp etter sitt korte opphold i klubben i 2011, ga oss ledelsen før det var gått tre minutter. Vi hadde knapt latt Start ha ballen, og etter noen dødballer vår vei fikk Gaus enkelt sette inn 1-0 fra en corner. Resten av omgangen så vi for det meste bra ut, men Start hadde også sine perioder, selv om f.eks formspilleren Mathias Bringaker ikke fikk til noe særlig fremst i laget. 1-1 målet kom på direkte vis, et langt fremspill til Sander Emanuelsen som smalt til fra litt skrå vinkel, og selv om keeper Halvor Homme fikk en hånd på gikk ballen inn i korthjørnet. Snaue ti minutter senere var Gaus på plass igjen, igjen etter corner med god hjelp av en passiv og slepphendt Håkon Opdal som burde holdt headingen til Børge Engesland. Dette målet kom etter et par minutter med skikkelig Vindbjart-fotball, bygget opp med finesse bakfra. 2-1 til pause ville gitt et bra utgangpunkt for siste halvdelen, men Start 2 utnyttet slurvete forsvarsspill like før fløyta gikk, og Mathias Myhre Madsen fikk lov å skyte upresset fra ti meter, veldig vanskelig å gjøre noe med for Halvor.

Utover i andre omgangen fikk aluminiumen kjørt seg, Kjetil Myrvold sneiet tverrliggeren med en volley, mens Starts Mensah og Sigurdarson begge traff stolpen. Start overtok kommandoen i kampen nå, skapte mest sjanser, mens vi ikke klarte å følge opp førsteomgangen. 2-2 holdt til det var et kvarter igjen, da Start fikk et heldig straffespark, og etter dette fikk de flere kontringer da vi satset mer og mer på en utlikning. Få minutter før slutt utnyttet de en av disse ved Kasper Skaanes, som fastsatte sluttresultatet til 4-2 og det var tydelig skuffelse blant trener og spillerne etter kampen.

Nå er det andre lag som presset på seg, vi har uansett to hjemmekamper på rad nå mot de to bunnlagene Åssiden og Egersund 2, der vi i hvert fall kan avslutte sesongen med stil.