I Sør Cup’s største sluttspillklasse tok Vindbjart 1 bronsemedalje. Hele 48 påmeldte lag gjorde at laget måtte gjennom hele 8 kamper for å stå igjen som bronsevinnere.

Skrevet av Dag Stian Tallaksen

Etter annenplass i gruppespillet bak Ullern, som viste seg å bli sørcupvinner, ble det mye fint spill og kontrollerte seire i 16-dels og 8-delsfinalen. I kvartfinalen stod samarbeidsklubb Søgne på motsatt halvdel og Vindbjart tok tidlig en tomålsledelse. To straffespark til motstander i løpet av 3 minutter gjorde imidlertid at lagene stod likt til pause. Annen omgang ble det et vedvarende press mot Søgne-målet og noen minutter før full tid kom den forløsende scoringen som sikret videre avansement.

I semifinalen stod Ullensaker Kisa på motsatt halvdel. Et lag som var ubeseiret i hjemlig serie og stod med 36-0 på sine første kamper i Sørcup. Etter en positiv start hvor vi var svært nærme å ta ledelsen så fikk vi en oppvisning i gode samspillsferdigheter. I løpet av få minutter midtveis i første omgang avgjorde de kampen med tre raske scoringer. Sluttsignalet ble 5-1, og vi var enige om å ha tapt mot et bedre lag.

I bronsefinalen handlet kampen ikke bare om medaljer, men også om å bli Sørlandets beste G13-lag under årets Sørcup. Motstander var Jerv, som nylig hadde vunnet vårens seriespill. Begge lag gikk offensivt ut og stillingen etter 5 minutter kunne vært 3-3. Avslutninger gjort av slitne ben, samt gode keepere sørget for at det fremdeles var målløst. Kampen fortsatte å bølge frem og tilbake og begge lag klarte omsider å score hver sin gang. 1-1 til pause. I andre omgang viste VFK spillerne stor vinnervilje og tok ledelsen når omtrent 10 minutter gjenstod. Jerv kastet folk i angrep på slutten av kampen uten å skape de store sjansene og slitne spillere kunne slippe jubelen løs. Sammen med entusiastiske tilskuere, VFK-sang på lydanlegget og medaljeseremoni ble det skapt en strålende stemning for store og små VFK’ere på Kristiansand stadion.

Vindbjart 2 deltok i 7’er cupspillet. I første kamp møtte vi Trio, som viste seg å være det beste 7’erlaget i årets Sørcup.  Etter å ha tatt ledelsen 1-0 og periodevis spilt bra, ble det et stort tap og en noe tøff start på cupen.  Etter dette endte to gode og jevnspilte kamper med en svært spennende 5-4 seier mot Urædd og et knepent 0-2 tap mot Klebe. I b-sluttspillet ble det en solid 4-1 seier i kvartfinalen før man tapte en jevnspilt semifinale 2-3 mot et annet Vindbjart-lag, etter blant annet å ha truffet tverrligger like før slutt. Noe skuffelse der og da som naturlig er når man ryker ut, men totalt sett en positiv vårsesong for laget, som har hatt god utvikling og vært ubeseiret i sin avdeling i seriespillet.

G13 tar nå sommerferie før de retter kursen mot Vildbjerg-cup i starten av august.