Da var sesongens siste kamp spilt for J16, i 2.div avd. 1, med seier 11-0 mot Froland. Disse jentene har hatt et fantastisk bra fotball-år. De ble tabellvinnere i vårsesongen, og kom over i en tøffere pulje til høstsesongen. Der tok de 2. plass på tabellen, kun 3 knepne poeng bak Greipstad.

Skrevet av Birte Mønsted, foreldrekontakt J 16

Jenter 16 er et lag med mange gode spillere. Vil ikke trekke frem noen spesielt, for den største styrken til dette laget, er at de spiller hverandre gode, og vinner som et lag.

Vi har også vært så heldige og fått låne talentfulle spillere fra J14. Disse har imponert stort med sin ureddhet, og styrke foran mål. Veldig gøy å se.

Dette er et jentelag som Vindbjart virkelig kan være stolte av, ikke bare for sine prestasjoner, men for den gode kulturen de har i laget. De aller fleste spillerne har fulgt hverandre siden de begynte å spille fotball i 1 klasse, og det er snart 10 år siden. Det har vært utrolig lite frafall, og når nye spillere har kommet til, har de raskt blitt inkludert og en del av laget. Disse jentene er en stor vennegjeng både på og utenfor banen. Vennegjengen inkluderer også mange flotte Vindbjart-gutter. Rørende er det å se på, når de stiller opp på hverandres kamper for å heie, i all slags vær.  Heldige er de, som får vokse opp i et så trygt og godt fotballmiljø.

En stor del av æren for det, vil jeg gi til Tina Mangseth.  Jentenes fantastiske forbilde og trener. Jentene hadde foreldretrenere frem til de var 11 år. Som alle gjorde en fantastisk innsats med å få små jenter, som syntes det var gøyere å leke fisken i det røde hav og snurre hjul, til å bli interessert i fotballen.  Da jentene ble 11 år, fikk de nye trenere, den gang to Jente 16-spillere, Maren Drivenes Larsen og Tina Mangseth. De ble raskt jentenes store forbilder. (Maren måtte dessverre slutte etter 2 år, da hun gikk videre på skole/militære, men utgjorde et supert team sammen med Tina de årene hun var der)

Tina har hatt stort fokus på inkludering, og at alle skal med. Hun har gitt jentene selvtillit, og har hatt fokus på prosesser og innsats, ikke resultater. Hun har gitt direkte og klare tilbakemeldinger, men samtidig vært der og støttet jentene når det har gått dårlig. Hun har sett hver enkelt spiller, og gitt de trygghet og selvtillit. I tillegg har hun vært et fantastisk godt forbilde, med gode holdninger, og en virkelig lagbygger. Og det Tina Mangseth, er vi som foreldre deg evig takknemlige for.

Vil også skryte litt av foreldregruppa rundt laget, som har stilt opp på hjemme- og bortekamper, uansett vær og vind, og gitt støtte til både spillere og trener.

Og til slutt en takk til Inge Knutsen, som har vært med å legge til rette for at de jentene som har ønsket det, har fått ekstra kamptrening og utfordringer. For jente 16-spillerne har også vært grunnstammen i Vindbjarts damelag i 4. div. i år, som Inge har hatt ansvar for.  Sesongen der er ikke avsluttet, men de ligger foreløpig på en flott 3. plass.  Inge har jobbet hardt for å holde dette laget i sving, slik at alle skal ha et fotballtilbud, også etter at de har fylt 17.  Slike ildsjeler som deg er virkelig breddeidretten tjent med, så håper du fortsetter.

Det har vært en fantastisk fin tid sammen med dere alle, håper det blir mange år til.

Krysser fingrene for at Vindbjart klarer å finne et godt tilbud til alle jentene videre, og ikke minst at dere tar godt vare på den trenerjuvelen, dere har i Tina Mangseth.