Thore Viste Ulstein er tilbake i Vindbjart! Etter et par år med studier på Østlandet, og spill for Gjøvik-Lyn, er 23-åringen fra Lyngveien og Moseidmoen klar for Vindbjart-spill resten av sesongen. Eventuelle muligheter for videre sykepleierstudier i Kristiansand avgjør om oppholdet forlenges.

Skrevet av Stian Bøe

Thore mener selv at han kanskje er den spilleren med aller flest mål i aldersbestemt fotball i klubben, og debuterte også med mål på A-laget høsten 2012 mot Brann 2, syv minutter etter han kom inn som innbytter. I sin neste kamp tok det ham hele ti minutter for mål nummer to.

Gjennombruddet lot likevel vente på seg i årene som fulgte, det viste seg å bli vanskelig å spille seg til førstelagsplass på tidenes beste Vindbjart-lag. Thore fikk bare et fåtall kamper og ikke flere mål på A-laget de neste to årene. Foreløpig mangler komplett målskårerstatistikk på andrelaget i denne perioden, men vi vet i hvert fall at han ble toppskårer med 24 mål i 2012.

I 2015-sesongen prøvde han seg ett nivå høyere enn andrelaget vårt, i 3.divisjon med Randesund, og ble toppskårer der med 15 mål. Vårsesongen 2016 skåret han ti mål for Vigør før turen gikk til Gjøvik-Lyns andrelag i 3.divisjon og også førstelaget i samme divisjon året etter. Statistikken på www.fotball.no sier åtte mål totalt i denne perioden.

Etter et brudd i foten i vår har han trent seg opp med ulike klubber, men lysten var størst til å komme hjem og spille for Vindbjart og han er nå supermotivert for å bidra igjen i barndomsklubben.

Her er hva Steinar Skeie sier om tilskuddet på laget hans:

En hurtig spiller som vet hvor målet står. Måltyv er vel et godt begrep. Liker seg best i kamper med bakrom. Kan bekle både spiss og sidespiss/kant.

En ekte venndøl og egenprodusert spiller. På toppen av det hele er han en skikkelig gromgutt fra Lyngveien

Link til spillerpresentasjon fra 2012:
http://www.vindbjart.no/a-laget/spillerstall/thore-ulstein/

Linker til hans to første mål på A-laget:
https://youtu.be/PkoKmNyEY0k?t=5m47s
https://youtu.be/34E1vj9QDvc?t=4m34s