Det så ut til å bli en solid seier, men så kom Tigerberget FK sterkt i sluttminuttene, og kjempet seg til en uavgjort i seriepremieren i 5. divisjon mandag kveld. Dette var Vindbjart 2 sin første kamp i 5. divisjon siden 2002, og kanskje var noen av dagens spillere også med da? En av spillerne i dag var ikke født da.

Skrevet av Stian Bøe

I motsetning til fjorårets sesongåpning stilte vi med et meget rutinert lag ispedd litt friske ungdommer. Både midtstopper Gunnar Loland (første kamp siden 2013) og Kjetil Myrvold på midten har aldersbestemte landskamper på CV’n, men for ca. et halvt liv siden.

Vi startet best, med et par veldig store sjanser ved Per Erik ‘Pei’ Iversen og Jakob Rom Zakariassen før Tigerberget overtok litt midtveis i omgangen. 0-0 stod seg til pause.

Kun tre minutter ut i andre omgang tok vi ledelsen. Jon Are Andreassen (19) er nylig kommet fra Donn og var den som skapte mest den første timen, mens han var på banen. Fra høyrekanten rykket han forbi en forsvarer og satte ballen nede i motsatt hjørne fra spiss vinkel.

Et kvarter senere la Henrik Eivindson på til 2-0. Han fikk spille spiss en liten periode og utnyttet det flott da Jakob Viland gjorde forarbeidet og la et perfekt innlegg.

Utover i andre omgang var det tilløp til krydderfotball blant veteranene bakerst og det varmet de tilreisende tilskuerne litt. De gule og svarte så frustrerte ut løpende imellom, men fikk sin revansje på tampen da de satset på mer direkte angrepsfotball. En redusering tre minutter før slutt ga håp, og dommer Terje Fifa Haugland blåste så straffespark for hands da Gunnar kastet seg frem og blokkerte et skudd. To minutter på overtid reddet keeper Stian Stedjan Olsen straffesparket, men kunne ikke hindre at returen ble satt i mål.

Mye bra, men surt poengtap, neste oppgave blir Marnardal på Moseidmoen førstkommende mandag.

Jon Are Andreassen til høyre, ellers bare veteraner

Jon Are Andreassen til høyre, ellers bare veteraner

Vårt lag:

Stian Stedjan Olsen, Herman Lundevold, Øyvind Myrvold, Gunnar Loland, Marius Fjellet, Jakob Rom Zakariassen, Kjetil Myrvold, Erlend Sagen Olsen, Jon Are Andreassen, Per Erik Iversen, Henrik Eivindson.

Innbyttere: Anders Lindekleiv, Jakob Viland, Sondre Andersen.

Kampfakta:

Tigerberget – Vindbjart 2, 2-2

0-1 Jon Are Andreassen (48 min)
0-2 Henrik Eivindson (63 min)
1-2 (87)
2-2 (90)