I vinterferien venter masse sportslige utfordringer, store opplevelser og masse moro på ungguttene til Vindbjart. Da setter U-gruppen kursen for England og ei ukes opphold på det tidligere nasjonale treningssenteret til engelsk fotball. Laget skal spille kamper mot Derby og Shrewsbury, i tillegg til å se ett par toppkamper under oppholdet.

U-stallen reiser fredag 28. februar til England på årets treningsleir. Over 8 dager skal guttene oppleve fotballens hjemland og vil komme hjem fullspekket med opplevelser! Allerede lørdag 1.mars er de tilstede på Britannia Stadium og ser Premier League kampen mellom Stoke – Arsenal. Onsdag er de ringside på Pride Park i Derby og får med seg kvalikkampen  mellom England U21 – Wales U21. Men turen er først og fremst en forberedelse til årets sesong for ungguttene. Under oppholdet skal det gjennomføres 4-5 treninger på gress og 2 kamper mot solid motstand. Tirsdag spiller man mot akademilaget U19 til Derby og torsdag er det Shrewsbury Town sitt juniorlag som er motstander. Bostedet er Lilleshall National Sports Center, det tidligere nasjonale senteret for engelsk fotball. Det ligger i Shropshire i Midlands, rett i utkanten av Wolverhampton. Dette er fortsatt det nasjonale senteret for idretter som turn, bordtennis, bueskyting (!) og noen kampidretter, og stedet ble pusset opp i forkant av OL i 2012. I idylliske omgivelser vil spillerne bo på dobbeltrom hvor de har eget bad, TV og tilgang på internett. Og de vil bli servert 3 næringsrike måltider om dagen. På vei hjem neste fredag vil gruppen også stoppe innom Wembley, ett av verdens mest berømte stadion, hvor de vil få omvisning.

–          Turen er en del av det sportslige opplegget som ligger til grunn for U-satsingen i Vindbjart. Vi ønsker å gi ett tilbud på nivå med det de fremste klubbene i Norge gir til sine fremtidige A-spillere, og det å reise til England er både en flott utfordring sportslig, sosialt og kulturmessig. Dessuten er det en drøm for mange av guttene å oppleve den engelske fotballkulturen på nært hold, og det er ett av elementene vi har lagt mye vekt på i planleggingen av turen.

Trener for U-gruppen og reiseleder Teddy Moen, presiserer at hensikten med treningsleiren er å få anledning til å få gode forberedelser til årets sesong i de beste omgivelser. Hvor man får anledning til å være sammen som lag/gruppe, hvor man får en topp kombinasjon av trening/kamp, hvile, restitusjon og ernæring etc.

–          Jeg er privilegert som får lov til å reise med en så flott gjeng med unggutter til England og jeg vil gjøre mitt ytterste for å sørge for at turen blir det den er ment å være. Og lykkes vi med dette, oppnår vi gode effekter på mange områder, samt at spillerne vil ha en tur som de vil huske for resten av livet!