Mens fjorårets cup så vidt nærmer seg en avslutning, er vi allerede i mars ute av kampen om norgesmesterskapet 2023. Kampen mot Mandalskameratene ble spennende og vippet frem og tilbake, men til slutt var det vertene som viste mest styrke i ekstraomgangene, og satte inn vinnermålet.

Skrevet av Stian Bøe

En helt ny forsvarsrekke, samt en keeperdebutant, fikk det tøft i starten i Mandal. Da tjue minutter var spilt hadde MK satt inn tre skåringer, vi hadde store problemer med å få med oss ballen over på motsatt banehalvdel, og motstanderne utnyttet effektivt bruddene de fikk. Anders Bjørge styrte et skudd fra Lars Georg Reinlund Sæther i mål etter nitten minutter til 1-2, men vi fikk altså en ny i mot like etter. Etter en halvtime kom en ny redusering, denne gangen var det en MK-spiller som satte ballen i eget mål, og da fløyta gikk for pause var vi langt fra ute av kampen.

I andre omgang så det oppbyggende spillet vårt mye bedre ut, og kampen foregikk mer på midten av den sleipe kunstgressmatta, som for sin del førte til en del taklinger som så nokså grove ut da spillerne skled mer tilfeldig enn med vilje, tungt inn i motstanderbena. Brian Stangnes Kjeldsberg trodde han hadde utliknet med tjue minutter igjen, men flagget gikk i været for offside. Ti minutter senere kom vårt tredje mål, minnet om det første, dødball, midstopper Nikolai Aas satte ballen i mål i en kaotisk sekstenmeter. Anders Bjørge tenkte han hadde sikret avansement på overtid, men nok en gang gikk assistentdommerens flagg i været, og vi måtte til ekstraomganger.

Om det var kondisen de tok oss på er uklart, men i de siste tretti minuttene var det igjen MK som var best, og fem minutter ut i den andre ekstraomgangen var det de som utnyttet en dødball, og veteran Fredrik Stray Tjaum skjøt hjemmelaget til neste runde. Kampen burde kanskje sett ett eller flere røde kort før den ble avsluttet, men Markus Nyhus ble minuttet før slutt første og sistemann som måtte forlate banen på grunn av en tøff sklitakling.

Våre debutanter i dag, keeper Henrik Webb Dahl (ny fra Våg), Daniel Roppestad (Arendal), Nikolai Aas (MK), Lyder Daland (Start/Express) Severin Finnestad-Stray (egen junior), alle fra start. Av innbytterne, Martin Heisel(egen junior) og Steinar Blom (Fløy).

Kampfakta, NM 1. kvalifiseringsrunde, Mandalskameratene – Vindbjart 4-3 eeo.

1-0 (5 min) Fredrik Antvort Soteland
2-0 (12 min) Fredrik Antvort Soteland
2-1 (19 min) Anders Bjørge
3-1 (20 min) Marko Culibrk
3-2 (29 min) Selvmål
3-3 (79 min) Nikolai Aas
4-3 (110 min) Fredrik Stray Tjaum

Vårt lag:
Henrik Webb Dahl, Daniel Roppestad, Nikolai Aas, Lyder Daland (Markus Nyhus fra 46 min), Severin Finnestad-Stray (Fabian Jeppestøl Engedal fra 69 min), Helge Strand (Martin Heisel fra 106 min), Lars-Georg Reinlund Sæther, Robert Våge Skårdal, Brian Stangnes Kjeldsberg (Steinar Blom fra 110 min), Anders Bjørge, Eirik Ryger.

Ikke benyttet: Simen Øigarden, Emil Lie, Andreas Sagen Dale.

Gule kort: Aas, Våge Skårdal, Strand, Ryger, Bjørge.

Rødt kort: Nyhus