Det ble Fløy som avanserte til andre runde i cupen etter en jevn kamp i solsteiken på Sparebanken Sør-banen Vennesla på lørdag. Ett mål ble nok til å avgjøre vår første tellende kamp på 637 dager.

Skrevet av Stian Bøe

De beste mulighetene våre i første omgang kom tidlig. Sander Emanuelsen prøvde en volley, hard og med retning krysset, men den ble blokkert. Ikke lenge etter satte Berry Gerezgi glimrende inn et dypt innlegg fra Sander E, men assistentdommeren vinket for offside. Vanskelig å se fra bildene om det var riktig. Mot slutten av omgangen var det Fløy som presset mest, og de fikk uttelling på en corner. Ballen gikk over duellen på første stolpe og forbi alle unntatt Thomas Nygaard, som kunne bøye seg ned og heade inn 1-0 til gjestene.

Andre omgang startet som den første, nå var det Robert Våge Skårdal som fikk en skåring annullert. Innlegget fra Brian Stangnes Kjeldsberg ble satt i mål på bakerste stolpe, men nå mente dommeren at Robert hadde vært for hardt i ryggen på Fløy-spilleren han kjempet om ballen med. Robert hadde også et langskudd som skiftet retning, og kunne blitt veldig farlig hadde ballen trillet mot mål og ikke like utenfor.

Ellers ble omgangen jevn og sjansefattig frem til det var ca. ti minutter igjen. Christian Beqiraj Follerås fikk prøve seg på et frispark fra tjue meter. Skuddet gikk i muren, og Christian tok en for laget da han dro ned en Fløy-spiller i den påfølgende kontringen. Gult kort, og det fikk han ett til av tretti sekunder senere for å sparke bort ballen i det dommeren blåste for et nytt frispark mot ham. Rødt kort, tidlig dusj, men vi slapp unna å spille med en mann mindre siden Fløy nettopp hadde mistet en mann med skade og alle innbytter var brukt.

w2

Robert hadde vår beste mulighet til utlikning etter dette da han fikk en stikkpasning inne i feltet fra Brian, men Fløy-keeperen klarte å slå ballen over. Vår egen keeper, Mathias Myrland Syversen måtte også bidra med et par gode redninger mot slutten da kampen åpnet seg opp litt mer.

Tapet betyr spillefri til helga, mens vi venter på endelig bekreftelse på om første seriekamp i Stavanger, mot Madla, kan spilles som planlagt lørdag 7. august.

Kampfakta:

Vindbjart – Fløy 0-1, 1.runde i cupen

0-1 (35) Thomas Nygaard

Vårt lag:

Mathias Myrland Syversen (debutant)
Sander Emanuelsen (debutant)
Markus Nyhus
Christian Beqiraj Follerås
Sondre Nordhagen
Stian Aabel
Robert Våge Skårdal
Magnus Langerud
Brian Stangnes Kjeldsberg (debutant)
Sander Barstad Bergan (debutant)
Berry Gerezgi

Innbyttere:

Peiwast Hama (debutant, inn 63 min. for Sondre)
Anders Bjørge (debutant, inn 63 min. for Sander B)
Daniel Tørresen Eikeland (debutant, inn 74 min. for Berry)
Martin Gardiner (inn 87 min. for Magnus)
Mats Johansen Olsen
Fabian Jeppestøl Engedal
Martin Niklas Eidet Svenson

Gult kort: Christian (2/rødt)