Vindbjart tok en meget overbevisende seier mot MK i generalprøven.

VFK`s lagoppstilling (4-3-3)

Halvor (Johnny i 45. min)

Jon (Simen i 65 min) – Jon Ole – Follis – Henrik R (Agirman i 70.min)

Magnus – Preben (Morten i 75.min)– Jesper

Roy (Thore i 70.min) – Gaus – Kim Andre (Henrik A i 60.min)

Kampreferat

3 min: Øyvind «Gaus» Gausdal vinner ballen høyt i banen, og utfordrer en MK-forsvarer 1 mot 1. Kraftspissen kriger seg forbi, sprinter ned mot dødlinja, legger hardt inn. Der kommer Kim Andre Lauritsen, stormende, men Vanse-gutten mangler 5 cm på å sette ballen inn i det åpne mål.

5 min: Jesper Jansen blir spilt fint gjennom i bakrom. Midtbane-propellen er på skuddhold 12-13 meter fra MK-målet, men tar et touch for mye og roter bort muligheten.

6 min: Corner fra Kim Andre. Preben Skeie hedder èn meter utenfor fra 7 meters hold.

8 min: Corner fra Roy Egil Myre. Gaus hedder 1 meter over fra 10 meters hold.

10 min: Glimrende VFK-opprulling på venstresiden. Kim Andre blir spilt gjennom i bakrommet. Flatt innlegg til Robstad, som skyter fra hjørnet av 5 meteren. Skuddet blir blokkert i siste liten av en MK-forsvarer.

14 min: Frispark fra siden. Kim Andre slår et fint innlegg. Preben nikker langt over fra litt skrått hold.

17 min: MK`s første målsjanse. Corner. Innøvd variant. Ballen settes i mål fra 8 meter, via VFK-keeper Halvor Homme. 0-1!

18 min: Christian «Follis» Follerås slår en erfekt langpasning inn i bakrommet til Roy Egil. Innlegg. Gaus hedder løst fra 9 meter. MK-keeperen redder.

20 min: Innlegg fra Roy Egil, dypt i banen. Henrik Robstad klarer noe heldig å dempe ballen, og skyter knallhardt fra 18 meter. Keeper bokser ballen ut.

Kim Andre23 min: Glimrende opprulling på høyre siden av VFK. Jon Hodnemyr spiller Roy Egil lekkert gjennom i bakrommet. Innlegg på bakerste stolpe. Jesper hedder inn i feltet, og Kim Andre flukter ballen videre i mål, via tverrliggeren. 1-1!

25 min: MK- spiller på skuddhold fra 22 meter, men kruttet er vått og skuddet blir løst og ufarlig utenfor mål.

28 min: Jesper på et av mange fine gjennomløp på høyre siden. Innlegg. Kanonade mot MK-målet, der flere skudd blir blokkert. Til slutt avslutter Preben fra 14 meter, men keeper redder.

35 min: Nydelig kombinasjonsspill på midtbanen til VFK. Roy Egil spilles lekkert gjennom i bakrom, drar av en mann, men avslutter svakt utenfor fra 14 meter.

41 min: Glimrende crosspasning fra Henrik til Roy Egil. Lynvingen drar seg forbi en mann, men avslutter 1 meter utenfor lengste hjørne.

42 min: MK kommer på en kontring, og er 3 mot 2, men skusler bort sjansen og skuddet blir blokkert.

43 min: Ny strøken crosser fra Henrik til Roy Egil. Unge Myre drar seg forbi sin oppasser, får stjernetreff, men ballen smyger seg utenfor nærmeste vinkel.

Roy Egil i skuddetVFK har vært veldig dominante i 1. omgang, og burde ledet kampen med 3-4 mål, etter spill og sjanser (13-3 til VFK). VFK fortsetter den fine trenden fra forrige match mot Arendal. Det er morsomt å se på lagets voldsomme entusiasme i det defensive arbeidet, kombinert med et lekent og presist i angresspill. En meget god spillemessig omgang av VFK. La oss håpe at effektiviteten blir bedre i 2. omgang.

 

47 min: Høy gjenvinning av Magnus Langerud. Ballen går til Henrik, som drar seg forbi MK`s høyre back og legger ballen inn i feltet. Der kommer Roy Egil, og plasserer ballen kontrollert i lengste vinkel fra 10 meter. 2-1!

49 min: Høy gjenvinning. Gaus blir spilt inn i bakrom, og blir felt i avslutningsøyeblikket. Straffe. Gaus. 3-1!

55 min: VFK-corner blir slått mot bakerste stolpe. Preben hedder ballen inn i feltet. Henrik avslutter upresset fra 7 meter. Sleiver. Ballen blir klarert.

Foto: Kenneth F. Solheim

56 min: Henrik leker seg på venstresiden. Dribler seg forbi 2-3 mann, og slår et flatt innlegg fra dødlinja. Gaus setter ballen i åpent mål fra 6 meter. 4-1!

78 min: Roy Egil blir spilt inn i bakrommet, og skjærer gjennom forsvaret. Alene med keeper, men MK`s sisteskanse redder. Ballen går til Jesper, som avslutter fra 10 meter. Redning på streken av en MK-forsvarer.

82 min: MK får sin første målsjanse i 2. omgang. Etter et langt innkast kommer MK-spissen alene med keeper. Skuddet fra litt skrått hold går midt på VFK-keeper Johnny Kristiansen.

84 min: Høy gjenvinning fra MK. Skudd fra 20 meter. Svakt midt på keeper.

87 min: Fantastisk kombinasjonsspill av VFK. Mange trekk mot etablert forsvar. MK blir spilt av banen. Innlegg fra venstre, Thore Ulstein hedder like utenfor fra 9 meter.

Scoringsjubel88 min: Magnus kipper Thore lekkert inn i bakrom. Thore legger ut til Gaus, som demper ballen, og setter den sikkert i mål fra 5 meter. 5-1!

90 min: Follis tar med seg ballen bakfra, drar seg pent forbi to MK-spillere, og spiller den videre til Simen Gimmestad. Innlegg. Gaus kriger seg fri inne i feltet, og scorer. 6-1!

 

VFK følger opp den gode 1. omgangen, og spiller en nesten like god 2. omgang. De siste 45 minuttene opplever laget den berømte ketchup-effekten, og målene renner inn bak MK`s målvakt. Til slutt står det 6-1 til VFK, og det beskriver kampen godt, ut i fra spill og målsjanser (21-5 til VFK). Alt i alt er dette en meget overbevisende generalprøve av VFK, før alvoret starter borte mot Brann 2 mandag 15. april. Vi gleder oss!