VFK var godt representert i Vildbjerg Cup forrige helg. Vildbjerg Cup er Europas fjerde største fotballturnering for ungdom, og i år var det den 40. gang denne turneringen ble arrangert. 717 lag fordelt på 12 forskjellige nasjoner deltok og mer enn 2000 fotballkamper ble spilt på noen av Danmarks beste og flotteste fotballbaner (44 gressbaner for å være helt nøyaktig.  Vi var den klubben som stilte med flest lag- J11, J12, J13, G11, G12, G13, G14, G15 og G16!

Skrevet av Monica K. Røraas

Tre Vindbjart lag- G11, G13 lag 1 og G16 tok seg til A- sluttspillet. G13 lag 1 ble slått ut i kvartfinalen på straffespark, og G11 og G16 ble slått ut i 1/8 finalen. G13 lag 2 vant B- sluttspillet, og G15 tok seg også til B- sluttspillet men tapte finalen. En veldig bra prestasjon av disse lagene, med tanke på hvilket høyt nivå det var på denne turneringa!

Vildbjerg Cup2

Her er litt info ifra hvert lag:

J11: Flott cup som har bidratt til økt samhold og sterkere lagånd blant jentene. På tross av imponerende innsats på alle kampene, endte det med 1 seier og 4 tap.

J12: lag 1 ble slått ut i første kamp i B-sluttspillet, de vant en av fire kamper i gruppespillet. Lag 2 ble slått ut i andre kamp i B-sluttspillet, og vant tre av sine kamper i gruppespillet og sluttspillet. Flott cup, med fantastiske baner, god stemning og bare blide fjes og se.

J13: Tross motstand av ypperste sort viste jentene en formidabel lagånd som det står stor respekt av. Vi møtte godt innkjøpte lag som har spilt 11 er fotball i 2 år nå. Dette var vårt første møte på stor bane med et lag som lærte raskt og jobbet riktig og som lag. Til tider var vi fullt på høyde med motstanderne, men det gikk noe stang ut som førte til at vi ikke dro i land noen seier. Når vi nå har landet sier vi oss svært fornøyd med cupen i sin helhet, samholdet mellom jentene og innsatsen som ble vist.

G11: vi reiste ned med skolelaget Hunsfos/Kvarstein. En super gira gjeng som tok seg helt til A- sluttspillet, men ble slått ut i 1/8 finalen. Hadde laget spilt sitt krydderspill, og vært litt mer på så kunne de ha slått motstander laget. Uansett- en kjempe innsats av alle guttene! En super turnering, som kan anbefales på det sterkeste. Guttene storkoste seg, både sportslig og sosialt (trenere og foreldre også).

G12: vi stilte med 2 lag jevne lag. Vi brukte litt tid på å venne oss til underlag og ball, samt litt marginer imot i starten. Dette førte til at begge lag fikk det tøft i gruppespillet mot bra motstand. Hevet oss i B-sluttspillet og det ene laget kom helt til semifinalen, der vi tapte straffekonk. Opplevde at spillerne storkoste seg, både på «sletta» og skolen. Gull verdt sosialt. Flott cup!

G13: vi reiste ned til Vildbjerg med en flokk på 20 supre gutter fordelt på 2 jevne lag. Det ene laget hadde en litt treig start og havnet i B-sluttspillet, men spilte seg opp ut igjennom turneringen og endte med å vinne hele B-sluttspillet! Det andre laget spilte også god krydderfotball, men røyk ut i kvartfinale i A-sluttspillet på straffekonkurranse. Alt i alt en super tur og turnering, både sportslig og sosialt!

 G15: vi kom til B- sluttspillet, men tapte dessverre 2-1. En meget bra turnering fra vår side. Kjempe fornøyde med opplegget og turneringen.

 G14: vi skulle opprinnelig stilt to lag, men på grunn av skader i forkant av turneringen ble det kun ett. Cupen startet litt tøft da begge de to første kampene endte med ettmålstap etter at motstanderne scoret like før kampslutt. Guttene reiste seg og spilte uavgjort mot gruppevinneren før de slo til med 6-1 seier i første kamp i B-sluttspillet. Cupreisen endte med 1-2 i en tøff kamp mot Vejle. Totalt sett bra sportslig utbytte med kamper mot jevn motstand på fint anlegg. Opplevde at spillerne trivdes godt sosialt i en veldrevet cup.

G16: vi reiste ned med en 17 manns tropp som var sultne på enda flere bøtter, men møtte motstand som var på et høyere nivå enn hva 1.divisjon i Agder gir oss. Dette resulterte i et 0-2 tap i 1/8 finalen i A-sluttspillet. Tapet gir oss gode referanser og guttene fikk erfare at et godt kollektiv og høyt press er effektiv – noe vi tar med oss inn i kampen om KM-tittelen som starter fredag 10 august. Alt i alt en sportslig bra turnering for 02-årgangen, og treneren fikk trimmet håret og levert fersk kaffe på senga hver morgen av Gunnar Bøhn – med andre ord en strålende Danmarks tur.

Alt i alt- en kjempe bra turnering! 

Hilsen Reiselederne Gunnar & Monica

Vildbjerg Cup 1