Kampen mot Åssiden ble en skikkelig nedtur, etter at de fleste som var på plass tidlig på Moseidmoen fulgte med på resultatet mellom Ørn Horten og Sola, betød 3-3 der til slutt lite, etter at vi tapte 1-2 mot bunnlaget.  I dag var det rett og slett lite som fungerte da vi nærmet oss motstandernes mål. Ja, de lå lavt og tettet igjen, men vi styrte kampen nesten alle nitti minuttene og det eneste tellende resultatet vårt ble et straffespark fra Gaus etter at Sondre Nordhagen ble felt. Gaus er med det målet delt toppskårer denne sesongen, med Markus Nyhus, som i dag var ute på grunn av sykdom.

Skrevet av Stian Bøe

Børge Engesland hadde en kjempesjanse etter bare to minutter da Gaus tredde ballen gjennom til ham, men keeper reddet bra med foten. Ikke lenge etter tok gjestene ledelsen på et frispark, men med åtti minutter igjen av kampen hadde vi god tid til å slå tilbake. Det måtte vi klare uten midtbanesjef Kjetil Myrvold som gikk ut med skade noen minutter senere, han ble erstattet av Martin Gardiner. Simen Aanonsen fikk også en smell, men ble lappet sammen og spilte resten av kampen med en rød bandasje rundt hodet.

Selv med et klart overtak klarte vi ikke få til noe særlig foran mål. Mange forsøk ble stoppet av assistentdommerens flagg, eller svake innlegg. Den største muligheten kom etter en halvtime da Sondre tråklet seg gjennom, og ble lagt i bakken, til store protester fra Åssiden-spillerne. Gaus satte ballen sikkert i mål. Børge satte også ballen i mål før pause, men målet ble underkjent, dommeren mente ballen var borti hånden hans. Det flotteste angret kom kanskje helt på slutten av omgangen, to fine veggspill sendte Berry gjennom alene med keeper, men avslutningsforsøket gikk utenfor mål.

Nordhagen blir felt og får straffe

Nordhagen blir felt og får straffe

Andre omgang fortsatte egentlig akkurat som første. Vi prøvde og prøvde, men det ville seg bare ikke. Børge fikk en ny stor sjanse, men igjen reddet keeper, Gaus headet i mål, men ble avblåst av dommeren. Mot slutten så vi også at Åssiden fikk noen kontringsmuligheter og utnyttet en av dem seks minutter før slutt. Vi presset voldsomt de siste minuttene, men det ble kanskje mer kaotisk enn effektivt, Gaus fikk de største mulighetene da han skjøt hardt fra skrå vinkel, fikk ballen tilbake to ganger, men keeper og forsvaret stod der de trengte.

Kampen endte med vårt første hjemmetap på gresset, og siden kampen mot Start 2 i midten av Juni. Åssiden jublet for sesongens første borteseier mens våre spillere og støtteapparat gikk skuffet av banen i tussmørket. Sola og Ørn Horten er nå hhv. fem og to poeng foran, vi har to kamper igjen, Egersund 2 på Moseidmoen førstkommende lørdag klokka 13.00 og avslutter mot Pors på bortebane om to uker.

Kampfakta:

Vindbjart – Åssiden 1-2

0-1 Simen Berg Hansen (10 min)
1-1 Øyvind Løkkebø Gausdal (straffe 30 min)
1-2 Unnar Brimar Gudjonsson (84 min)

Vårt lag:

Johnny Kristiansen Borden, Daniel Tveitaa Johansen, Christian Beqiraj Follerås, Halvor Hovstad, Sondre Nordhagen, Børge Engesland, Kjetil Myrvold (Martin Gardiner fra 15 min, Christian Tveit fra 59 min), Simen Aanonsen, Magnus Langerud, Øyvind Løkkebø Gausdal, Berry Gerezgi (Alla Abdallah fra 73 min)

Ikke benyttet: Halvor Homme, Ishan Skårdal og Lasse Næss