Det var kanskje ikke vakkert, men VFK tok en viktig 2-0 seier på hjemmebane foran ca 500 tilskuere lørdag ettermiddag. Øyvind Gausdal og Nicolai Aas fikk begge åpnet mål-kontoen for sesongen.

Årets første kamp på Moseidmoen gress ble som ventet ikke preget av fin-spill. En litt humpete vår-bane og et lavtliggende og godt organisert Byåsen-lag, gjorde at det ble lite krydderfotball å se. Faktisk var det Byåsen som startet kampen best, men hjemmelaget overtok mer og mer utover i første omgang. 1-0 kom etter 22 minutter etter at Kristoffer Syvertsen dro seg innover i banen og skjøt via en motstander. Ballen spratt på tvers inne i feltet hvor Gausdal ikke fikk stoppet den, men bak ham sto Nicolai Aas, som vendte hurtig rundt og skjøt ballen sikkert i mål. 1-0 holdt seg til pause uten de store sjansene.

Om det var lite sjanser i første, ble det ikke noe bedre i andre omgang. Spillet gikk tregt utpå gressmatta og Byåsen fikk etablert et visst press uten å skape så mange muligheter, noe VFK-forsvaret skal ha mye av æren for all den tid de vant nesten alle dueller. Fremover var det ikke mye å rope hurra for. Angrepsspillerne fikk aldri ballen i gode posisjoner og det ble smått med innlegg foran mål. Det ble en tålmodighetsprøve for Øyvind Gausdal som nesten ikke var borti ballen på riktig banehalvdel, men han gjorde manns jobb foran eget mål på dødballer og headet unna det meste som kom. Da var det fortjent at han fikk sin belønning på tampen, da Preben Skeie plutselig vant ballen høyt i banen. Etter litt klabb og babb kom Skeie og Gausdal alene med keeper og visekapteinen serverte sin kaptein målet på sølvfat. Dermed gikk luften ut av Byåsen og VFK kunne cruise inn til tre viktige poeng.