Etter en fattig poengfangst så langt i høst løsnet det endelig mot Donn i lokaloppgjøret på Moseidmoen mandag ettermiddag. En fortjent 1-0 ledelse ved pause kunne vært større, men gjestene fra Lund hang med i kampen selv om de ikke skapte de store sjansene. Utover i andre omgang ble det mer og mer rom å angripe i, og etter to kjappe mål midtveis ble spørsmålet bare hvor stor seieren skulle bli.

Skrevet av Stian Bøe

Emil Pedersen var tilbake på topp etter noen kamper ute, og kunne kanskje skåret fire-fem mål i dag? Ballen satt i nettet etter åtte minutter, men stussen fra Marcus Aslaksens frispark ble vinket bort av assistentdommer for offside. Fem minutter senere ble Donns keeper litt for offensiv, og kom på halvdistanse da ballen ble spilt ut til Magnus Langerud på høyresiden vår. Magnus skårer ikke så ofte, men lobbet ballen i en perfekt bue over keeper fra rundt førti meter og inn i det åpne målet.

H1

Emil fikk nok en skåring annullert for offside før pause, og Mustafa Omarkheil fikk en god mulighet på et innlegg som dalte ned fra stor høyde, men ellers ble det som tidligere i høst, litt ‘hit and miss’ fra angrepene våre.

Andre omgang startet litt som første sluttet, men så åpnet slusene endelig midtveis, like etter et keeper Christoffer Braastrup Andersen gjorde en viktig redning på en Donn-kontring og påfølgende skudd. Vi fikk et frispark på atten meters hold, og etter lange diskusjoner mellom begge lag og dommer fikk til slutt Mustafa Omarkheil lov å skyte fra favorittposisjonen sin, noen meter til venstre ut fra midten. Ballen gikk i mål, selv om den ikke ble plassert oppe i krysset, og minuttet etter var Mustafa igjen siste blå spiller på ballen før skåring, nå ble det harde innlegget hans styrt i eget mål av Sondre Tveito.

Siste halvdel av andre omgang kom unge og uthvilte Vindbjart-spillere innpå, Markus Nyhus fikk rive og slite litt i forsvarerne som han pleier, og Lasse Næss utnyttet sine goalgetter-egenskaper da han var på rett plass for å sette inn corneren som innbytter Martin Tallaksen slo med sin første touch på ballen.

H3

Selv med bauta Kjetil Myrvold i forsvaret var det mulig å senke snittalderen på banen ytterligere, og Steinar Skeie lot reservekeeper Jakub Rysiak (17) få smake på A-lagsfotball for første gang fem minutter før slutt. Jakub fikk bidra med en bra redning fra kloss hold før kampen ble blåst av, i tillegg til en litt ivrig igangsetting rett til en rød Donner.

Med seier til Bryne 2 i kveldens andre kamp i avdelingen var dette tre veldig viktig poeng, ellers måtte vi innsett at vi var med i den mer og mer tette bunnstriden. Nå får vi tro at høstformen er i anmarsj og turen til Staal og Jørpeland til helgen kan bli vellykket.

Steinar oppsummer kampen slik:

-Vi vinner en veldig fortjent kamp. Som Donn-folk selv sa det, var det i dag klasseforskjell på lagene. Men vi burde selvsagt scoret flere mål ut fra spill og sjanser. På den annen side holdt vi nullen, og Donn skapte kun tre sjanser gjennom hele kampen. Det betyr at vi også spilte en god defensiv kamp. Med «gamlefar» Kjetil Myrvold i spissen i de bakre rekker.

-Så er det selvsagt ekstra gøy at det kommer inn flere unge og spennende gutter fra egen klubb. Og at de bemerker seg veldig positivt. Da er det for min del avslutningsvis bare å takke Donn for kampen. Og mest av alt håpe at de klarer seg i divisjonen. For vi vil veldig gjerne ha så mange lokaloppgjør som mulig i 2020. Heia Donn og Start2!

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Donn 4-0

1-0 (13 min) Magnus Langerud
2-0 (66 min) Mustafa Omarkheil
3-0 (67 min) Selvmål
4-0 (81 min) Lasse Næss

Vårt lag:

Christoffer Braastrup Andersen (Jakub Rysiak fra 84 min), Magnus Langerud, Kjetil Myrvold, Sondre Nordhagen (Anders Urdal Hansen fra 84 min), Henrik Rolland, Mustafa Omarkheil (Martin Tallaksen fra 80 min), Simen Aanonsen, Robert Våge Skårdal, Marcus Aslaksen (Lasse Næss fra 73 min), Emil Pedersen, Berry Gerezgi (Markus Nyhus fra 60 min).

Ikke benyttet: Stian Rosland

Gult kort: Kjetil Myrvold

Donn:

Nils Fredrik Udjus, Marius Hammersmark, Sondre Tveito, Fredrik Tangen (Marius Wigardt fra 73 min), Brian Jensen, Kent Erik Johansen Sellæg, Sigurd Stenersen Hagen, Ole Marius Gundersen (Lasse Byklum fra 73 min), Magnus Aamodt (Alexander Lind fra 73 min), Sander Bakke Michelsen (Marius Tronstad fra 68 min), Karl Morten Igland (Andreas Sersland fra 45 min)

Ikke benyttet: Kevin Andersen Christensen og Johan Fjell Gundersen.

Gult kort: Ole Marius Gundersen