Med tre kamper igjen av sesongen var kun seier godt nok for å ha et håp om at våre konkurrenter taper poeng, og seriemesterskap og opprykk kan bli en realitet. Kaptein Christian Beqiraj Follerås var tilbake etter skade, og det er nok ingen tilfeldighet at det er i denne perioden resultatene våre har vært svake. Torsdag kveld ble Donn et nummer for små på Moseidmoen, og resultatet ble til slutt 7-2.

Skrevet av Stian Bøe

Vi startet kampen bra, og tok oppskriftsmessig ledelsen etter ti minutter da Kawsu Jabai vippet ballen over Donns keeper og Jakob Toft satte enkelt inn 1-0. Videre utover i omgangen utviklet kampen seg litt som vi har sett for mye av på hjemmebane i år. Vi skapte sjanser, men uten uttelling, og motstanderne slo i stedet tilbake. Donn utliknet til 1-1 etter en halvtime med et flott skudd fra nesten død vinkel. Vi kunne likevel gå i garderoben med ledelse, fra en dødball satte Sondre Nordhagen ballen i mål gjennom et mylder av bein.

I starten av andre omgang skapte Donn et par gode sjanser, men når vi først fikk åpnet den berømte ketchupflasken gikk alt vår vei under flomlysene. Anders Bjørge kom inn etter 54 minutter og trengte bare ett minutt på å sette opp Kawsu etter en kontring. Tre minutter senere kom 4-1. Peiwast Hama hadde ballen på høyrekanten, Daniel Tørressen skårer bare perlemål, ballen fikk en sprett og han satte den over keeper fra tjuefem meter.

Et par minutter etter fikk Piwi nok en assist. Corneren hans ble headet inn av Kawsu. Med 5-1 på tavla var det en perfekt situasjon for å sette inn unge talenter, og først ut denne kvelden ble Eirik Ryger (17). Fem minutter etter han kom innpå skåret vi igjen. Nok en gang etter dødball, en corner ble klarert ut til kast. Robert Våge Skårdal slo så hardt innoverskrudd og Sondre stusset inn sitt andre mål for kvelden. I sin kamp nummer seksti tredoblet han skåringskontoen.

vt2

Tiden var inne for flere bytter, tre på en gang, dette inkluderte to nye debutanter. Daniel Folserås Berglund er fra Lyngdal og kom fra Start 2-systemet i høst. Fabian Jeppestøl Engedal (16) kom inn i forsvaret for sin første A-kamp. Før speaker var ferdig med å lese opp alle byttene stod det 7-1. Eirik tok med seg ballen fra venstre og over mot høyre. Fra hjørnet av sekstenmeteren ville høyreback Piwi være med på festen. Opp i nærmeste kryss med ballen, og hans første skåring i Vindbjart-drakt.

Tre minutter før slutt fikk Donn et trøstemål, men det ble bare en liten ripe i lakken på en godt utført kamp. Seieren betyr at vi bare er ett poeng bak seierleder Staal Jørpeland, og selv om de har en kamp mindre spilt har de presset på seg.

Trener Steinar Skeie var selvfølgelig godt fornøyd etter kampen:

-Fortjent seier, skulle selvfølgelig ikke sluppet inn mål, men når vi skårer syv må vi kunne leve med det. Veldig gøy at vi endelig fikk litt uttelling på sjansene og det var flere fine mål, og så er det ekstra gøy at vi får tre debutanter ut på banen, inkludert to unge venndøler. Eirik Ryger kommer inn og dominerer og får en målgivende pasning, skulle egentlig vært med fra i vinter, men kommer inn nå og har en strålende fremtid foran seg.

Kaptein Christian Beqiraj Follerås var også i strålende humør etter å kommet tilbake fra kneskaden han pådro seg borte mot Hinna.

-Utrolig deilig å være tilbake. Veldig rar følelse å få beskjed om at du må belage deg på seks til ni måneder på sidelinjen, og så spille kamp igjen etter seks uker. Vi må opp med stemningen nå, dette er ikke over før det er over. Presset er på Staal Jørpeland nå.

Skeie avslutter med skryt av kapteinen sin.

-Det å ha Follerås tilbake betyr veldig mye, både på og utenfor banen.

Debutantene Fabian Engedal, Daniel Berglund og Eirik Ryger pluss Follerås, som gjorde comeback etter skade

Debutantene Fabian Engedal, Daniel Berglund og Eirik Ryger pluss Follerås, som gjorde comeback etter skade

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Donn 7-2

1-0 (10 min.) Jakob Toft
1-1 (30 min) Andreas Sersland
2-1 (36 min) Sondre Nordhagen
3-1 (54 min) Kawsu Jabai
4-1 (57 min) Daniel Tørressen Eikeland
5-1 (60 min) Kawsu Jabai
6-1 (67 min) Sondre Nordhagen
7-1 (77min) Peiwast Hama
7-2 (87 min) Jan Thomas Madland Sandvik

Vårt lag:

Mats Johansen Olsen, Sander Emanuelsen, Christian Beqiraj Follerås, Sondre Nordhagen (Fabian Jeppestøl Engedal fra 77 min), Peiwast Hama, Magnus Langerud, Daniel Tørressen Eikeland (Sander Coldal fra 77 min), Robert Våge Skårdal, Sander Batstad Bergan (Anders Bjørge fra 54 min), Jakob Toft (Eirik Ryger fra 61 min), Kawsu Jabai (Daniel Folserås Berglund fra 77 min).

Ikke benyttet: Mathias Myrland Syversen, Nikke Eidet, Lars-Georg Reinlund Sæther.

Ingen kort.