På lørdag møtte et skadeskutt VFK-lag naborrivalen Fløy til treningskamp i Sørlandshallen.

VFK hadde en skadeliste lang som et vondt år, og disse 11 (!) spillerne var indisponible til kampen:

Halvor, Markus, Marius, Kjetil, Harald, Kim K., Magnus, Morten (USA), Daniel, Roy Egil og Ali.

I tillegg hadde Jon vært syk hele uka, og skulle kun spille noen minutter på slutten av kampen for å få kroppen i gang. Det samme gjaldt Yuusuf og Kim Andre, som sleit henholdsvis med overtråkk og knetrøbbel, og dermed måtte matches forsiktig.

Dermed var kun 11 av 25 a-lagsspillere 100 % klare for kamp mot Fløy. Heldigvis har vi noen veldig spennende rekruttspillere i klubben, og tre av disse (Ross, Børge og Henrik) stilte mer enn gjerne opp for å hjelpe til. I løpet av kampen hadde VFK hele syv gutte- og juniorspillere på banen, og samtlige viste seg frem på en fin måte. Det viser at det gror godt i Vennesla om dagen.

VFK stilte med dette laget:

Terje

Simen – Håvard – Follis (Ross) – Henrik

Preben – Kristian – Frank (Børge)

Thore (Yuusuf 15 min./Jon 15 min. ) – Gaus – Ayouba (Kim Andre 30 min.)

Kampen ble sjanserik og morsom. Fløy produserte flest sjanser i 1. omgang, mens VFK produserte flest målsjanser i 2. omgang. Totalt endte sjansestatistikken 12-12.

I forhold til ballbesittelse (definert som pasninger til medspiller), så hadde VFK 516 pasninger mot Fløy sine 225 pasninger. Det gir 70-30 i ballbesittelse til VFK, noe som er svært bra. Særlig med tanke på at så mange unge spillere fikk prøve seg i kampen. Dette viser at den helhetlige jobbingen i forhold til spillestil og treningskultur som VFK har drevet med de siste årene, både på smågutt-, gutte-, junior- og seniornivå, virkelig er i ferd med å gi resultater.

I tillegg ser vi at unge spillere som har vært i a-stallen i et par år er i ferd med å ta det siste steget. Det beste eksempelet på det per dags dato er unge Kristian Rygg. Talentet har vært ubestridt i flere år, men først denne vinteren har utviklingen til unggutten virkelig skutt fart. Resultatene av flere års målbevisst og seriøs trening er i ferd med å gi resultater, og unge Rygg var en av VFK`s dominerende spillere mot Fløy. Hvis Kristian fortsetter å prestere på det nivået han har vist i vinter, så kommer han ganske sikkert til å etablere seg på førsteelleveren i 2012.

Bak Kristian kommer det også flere andre unge Vennesla-gutter. Disse vil etterhvert komme til å ta de samme stegene som Kristian. Spillere som Jon Hodnemyr, Preben Skeie og Thore Ulstein er eksempler på unge gutter, som garantert kommer til å prege VFK i årene fremover. Dette er gutter med både talent, motivasjon og innstilling, som ikke står tilbake for noen. De er en viktig del av en god treningskultur som har blitt skapt i VFK de siste årene, og det er meget gledelig å observere for oss med VFK-hjerter!

VIDEO: VFK – Fløy