Selv om årets sesong godt kan beskrives som ustabil, er det noe som går igjen, og det er at Anders Bjørge og Vindbjart herjer med Halsen. Bjørge kom inn som innbytter i Larvik, og satte inn et par mål på tampen i det som endte med seier 7-2. Lørdag spilte han fra start, men ventet til andre omgang med å lage et hat-trick. Det sikret en ny storseier, denne gangen stod det 6-1 på måltavla da dommeren blåste av.

Skrevet av Stian Bøe

Tre poeng er meget viktige å få med oss nå, det er fortsatt kamp i bunnen om å overleve i Norsk-Tipping-ligaen. Vi ser at våre nærmeste konkurrenter også tar poeng, men spiller vi de resterende fem kampene på samme nivået som mot Halsen, bør dette gå greit.

Robert Våge Skårdal startet ballet med skåring etter syv minutter med en perfekt plassert heading i bue over en litt feilplassert keeper. Assisten kom fra Daniel Tørressen Eikeland fra sentralt i banen. Våge Skårdal satte også inn nummer to, etter en drøy halvtime. Nokså lik fremgangsmåte, men denne gangen var det Mustafa Omarkheil som sendte ballen inn i rommet som høyrekanten vår søkte. Med to mann på ryggen fant han den bitte lille åpningen forbi keeper og inn i lengste hjørne. 2-0 er en farlig ledelse, og det tok bare noen få minutter før Halsen svarte. Våge Skårdal var nok muligens sist på ballen igjen, men kun i et desperat forsøk på å klarere ballen, som var på vei inn i mål. En bra førsteomgang, men ledelsen var halvert.

v3

Andreomgangen startet positivt, Brian Stangnes Kjeldsberg var veldig nære på å øke ledelsen etter veldig fint spill, men denne gangen gjorde keeper en sterk redning. Det tok likevel ikke så lang tid før målet kom. Etter 57 minutter ble igjen Våge Skårdal involvert i angrep, med to mann på seg. Det betød med plass for Bjørge sentralt, som også fikk lobbet ballen perfekt inn til seg. Bjørge skar utover og ventet tålmodig på at keeper skulle gjøre et mottrekk før han løftet ballen over ham og i mål.

Om det var nervene som slo inn, eller om gjestene tok ut alle krefter i et forsøk på å redde et resultat vites ikke, men på 3-1 skapte i hvert fall Halsen tre store muligheter, og vi var veldig heldige som ikke fikk ett eller to mål imot. I stedet gjorde vi grep med et kvarter igjen. Eirik Ryger og Christoffer Lindberg kom inn for å terge et slitent Halsen-forsvar, og det fungerte nesten umiddelbart. Ryger fikk ballen fra Tørressen Eikeland, men gjorde mesteparten av jobben selv. Et liten tupp forbi sin oppasser og satte fart mot mål før en liten finte ga ham vinkelen han trengte til å gi oss en sikker ledelse.

Noen minutter senere var Ryger i fart fremover igjen, ballen kom fra en annen innbytter, Berry Gerezgi, og ble sendt videre, på tvers av feltet. Anders Bjørge kan være frustrerende å se på når ting ikke stemmer helt, men når han er på rett plass i slike situasjoner blir det mål. Det var likevel ikke helt over enda. Lars-Georg Reinlund Sæther var nære på å tuppe inn nummer seks etter en dødball, men ballen gikk like utenfor. Det ble likevel målpoeng på Karmøyværingen, ett minutt fra slutt ble han spilt fri av Christoffer Lindberg, og slik som kampen skred frem var valget enkelt. Send ballen inn foran mål til Anders Bjørge. Dagens tredje, hans første hat-trick for A-laget og han står nå med elleve skåringer så langt i år.

Jobben er ikke gjort enda, men dette var et langt skritt på riktig vei. En tøff bortekamp i Tønsberg venter til helgen.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Halsen 6-1

1-0 (7 min) Robert Våge Skårdal
2-0 (33 min) Robert Våge Skårdal
2-1 (36 min) Isak Solvik Nilsen
3-1 (57 min) Anders Bjørge
4-1 (78 min) Eirik Ryger
5-1 (82 min) Anders Bjørge
6-1 (89 min) Anders Bjørge

Vårt lag:

Mats Johansen Olsen, Markus Nyhus (Mustafa Omarkheil fra 21 min), Fabian Jeppestøl Engedal, Christian Beqiraj Follerås, Lars-Georg Reinlund Sæther, Bernhard Salvesen (Christoffer Lindberg fra 76 min), Daniel Tørressen Eikeland, Sander Barstad Bergan (Eirik Ryger fra 76 min), Robert Våge Skårdal, Anders Bjørge, Brian Stangnes Kjeldsberg (Berry Gerezgi fra 61 min)

Ikke benyttet: Mads Klippenberg, Emil Lie, Nikke Eidet, Conrad Elias Evenstad, Andreas Sagen Dale.

Gule kort: Tørrressen Eikeland og Jeppestøl Engedal.