Vi begynner å bli vant med mange mål, og sene mål på Moseidmoen. I starten av sesongen brakte de skuffelse, nå begynner de å spre glede. Mot Madla vokste frustrasjonen blant publikum de første 85 minuttene, bare avbrutt av en perle av et mål etter en snau time. Utover det stod gjestenes keeper Daniel Knudsen Gjesteland som en levende vegg i målet, og vi bidro også litt med noen avslutninger utenfor mål. Bakover utnyttet Madla to dødballer midtveis i første omgang, og med to headinger i mål fra midtstopper Ole Martin Ravnestad Kjørholt gikk de til pause med ledelse 2-0. Sjansestatistikken var sikkert minst 10-3 i vår favør.

Skrevet av Stian Bøe

Etter 58 minutter startet vi et angrep fra keeper Christoffer Braastrup Andersen, Jesper Lauvsland dro av en angriper like utenfor sekstenmeteren, spilte til back Sondre Nordhagen, som vippet videre til Mustafa Omarkheil. Han forserte fremover, og etter at Robert Våge Skårdal hadde mast på å få ballen i ti sekunder fikk han viljen sin, lurte 3-4 mann, minst én av dem to ganger, og satte et skudd nede i hjørnet via keepers utstrakte hånd. Etter dette tiltok regnet kraftig, og Markus Nyhus hadde noen like voldsomme sjanser, men keeper var altså veldig på jobb i dag.

1-2 stod seg til det var tre minutter igjen, og Stavangerkameratene begynte å gjøre seg klare til å gå på scenen på Hunsfest. Et frispark fra trettifem meter ble sløst utilgivelig bort, Madla klarerte langt til Alain Delgado som holdt igjen bakerst. Han slo langt, Christian Tveit hadde vært på banen i to minutter, holdt unna backen og rundet ham, slo inn der en kamerat fra Stavanger satte ballen i eget mål fra kort hold.

Skårdal setter inn 3-2 på frispark

Skårdal setter inn 3-2 på frispark

Uavgjort på hjemmebane er ikke godt nok for oss. Midtstopper Daniel Johansen våget seg fremover da klokka rundet nitti minutter og ble lagt i bakken på tjue meter. Steinar Skeie ropte ‘Treff mål, Robert!’ og det gjorde han, over muren og i nærmeste hjørnet.
F4
Overtidsminuttene ble tunge for nervøse publikummere, Christoffer måtte bidra med en god og viktig redning nå som gjestene presset mest. Fire minutter på overtid kom Kjetil Myrvold inn til nok et comeback, passende for anledningen, men det var halvparten så gamle Lasse Næss som fikk æren av å avslutte ballet. Syv minutter på overtid, etter at Steinar hadde pekt på klokka en lang stund, slo Christoffer langt, Christian fulgte etter til dødlinja, headet ned til Lasse som fullførte løpet nærmere mål og styrte ballen forbi keeper.

4-2 etter tre skåringer på de siste ti minuttene føyer seg inn i rekken av thrillere på Moseidmoen i 2019. På hjemmebane i vår avdeling i Norsk Tipping-ligaen har vi både skåret flest, og sluppet inn flest mål. I dag manglet både Børge Engesland og Berry Gerezgi, spillerne med flest målpoeng så langt. Kanskje ville kampen utviklet seg annerledes med dem på banen, resten av laget trengte i hvert fall litt tid på å finne ut av hvordan ballen kunne settes i nettet.

Skårdal sammen med avgjørende innbyttere, Christian Tveit og Lasse Næss

Skårdal sammen med avgjørende innbyttere, Christian Tveit og Lasse Næss

Fem kamper uten tap nå, og en plass på øverste halvdel av tabellen, før vi tar turen til Stavanger, og Brodd, neste helg.

Kampfakta, Norsk Tipping-ligaen, Vindbjart – Madla 4-2

0-1 (25 min) Ole Martin Ravnestad Kjørholt
0-2 (28 min) Ole Martin Ravnestad Kjørholt
1-2 (58 min) Robert Våge Skårdal
2-2 (87 min) Selvmål, Lars Marvik
3-2 (90 min) Robert Våge Skårdal
4-2 (97 min) Lasse Næss

Vårt lag:

Christoffer Braastrup Andersen, Alain Delgado, Daniel Tveitaa Johansen, Jesper Lauvsland, Sondre Nordhagen, Mustafa Omarkheil, Simen Aanonsen, Magnus Langerud (Daniel Goa Utgård fra 95 min), Marcus Aslaksen (Christian Tveit fra 85 min), Markus Nyhus (Lasse Næss fra 70 min), Robert Våge Skårdal (Kjetil Myrvold fra 94 min)

Ikke benyttet: Halvor Homme, Ishan Skårdal og Ole Gerhard Jakobsen

Gult kort: Christian