Ny seier på Moseidmoen, mye mål, flere unge spillere stod frem da noen av de eldre var utilgjengelige. Var dagens nedsabling av Madla et bevis på at vi har begynt å snu skuta, og selv om det fortsatt er tidlig, tenker å blande oss inn i tetstriden i år?  Det er bare fem poeng opp til førsteplass nå, og vi har allerede spilt mot mange av lagene i toppen.

Skrevet av Stian Bøe

Kampen i dag begynte på verst mulig vis. En lang ball inn i feltet vårt ble stusset videre, Johnny så ut til å ha kontroll, men et langt strakt bein, med knotter foran, rakk fram til ballen like før keeper, og det var nok til å dytte den i mål, mens Johnny ble liggende igjen som svarteper med en skadet lillefinger. Vindbjart-benken var ikke spesielt fornøyde med dommeren i den situasjonen. Kampen fortsatte med to ganske jevne lag, Madla var til tider farlige når de begynte å nærme seg vårt lag, store, sterke spillere. Vi fikk til en del spill på kantene, men kombinasjonen å både få til et bra innlegg og samtidig være først på innlegget var vrien å få til i første omgang. Emil Grønn Pedersen var på et innlegg fra Sondre Nordhagen etter et kvarters spill, men keeper var ute og blokkerte, Madla kontret fint og raskt, og skåret, men i denne situasjonen var det kanskje vi som var heldige, det ble ihvertfall avblåst for offside. Etter 38 minutter fikk vi endelig til den tidligere nevnte kombinasjonen, Peder Andrés Åsemoen Karlsen la hardt og langt inn fra venstre, og mens Steinar Skeie ropte ‘Eeeeemil! Der skal du være!’ var det Børge Engesland som var der Emil skulle være og satte kontant ballen inn i motsatt hjørne med bredsiden. Siste halvdel av omgangen så vi at overtaket tippet vår vei, og fire minutter på overtid fikk vi et nytt mål. Kawsu Jabai trikset og driblet seg fremover på venstre siden, kom seg forbi en mann eller tre, mistet kontrollen, fikk ballen litt heldig tilbake igjen og la en ball fra dødlinja ut til Emil som puttet inn ledermålet bare sekunder før pause.

Madla startet andre omgang med en stor sjanse, men nokså raskt styrte vi kampen vår vei. En corner etter en times spill ble bare klarert noen få meter av Madlas keeper, og Emil satte ballen på volley inn i hjørnet, ikke så ulikt Markus Nyhus’ mål sist helg. Bra avslutningsteknikk. Ti minutter senere var Emil på ferde igjen, denne gang med noen flere berøringer på ballen, vendte rundt og laget 4-1 med et skudd nede i hjørnet. Madla hang ikke med i mesteparten av andre omgang, vi fikk mye rom å spille i, og den ene gangen de kom til en stor sjanse var Johnny på plass med et tigersprang (TV-redning?) Emil var hissig på mer mål, og ble kanskje litt overivrig i noen situasjoner, det ble hans angrepskollega fra Tveit, Markus Nyhus som fikk sette spikeren i Madla-kista med en perfekt heading på overtid, fra Daniel Goa Utgårds corner. Etter en litt heldig og effektiv 2-1 ledelse til pause kan vi nok si at 5-1 til slutt var fullt fortjent.

Pedersen putta tre mot Madla

Pedersen putta tre mot Madla

I dag manglet rutinerte spillere som Christian Follerås, Joachim Holberg Eriksen og Alain Delgado. Inn kom Ishan Skårdal fra Vikeland inn til sin første start, Sondre Nordhagen fra Moseidmoen var tilbake igjen på den andre backplassen. Børge Engesland, også fra Moseidmoen bekledde den sentrale midtbaneposisjonen med bravur, Peder fikk spille angrep/kant, noe som passer ham mye bedre enn backplass, og Emil viste at vi kan skåre mye mål uten at sesongens assistkonge, Berry Gerezgi (suspendert for fire gule kort), er på banen. Etter nokså nøyaktig ett år uten mål på A-laget har Emil nå fire på to kamper. Markus Nyhus skåret også i sin andre kamp på rad, og er nå etter våre tall oppe i dobbelt så mange Vindbjart-mål som sin mer meritterte bror Henrik.

PS: For en ekstra dekning på benken, ble vår tidligere storskårer Øyvind Løkkebø Gausdal ringt opp og hentet hjem fra badetur. Tror nok det er for tidlig å spekulere i comeback, men kanskje hans tilstedeværelse ga dagens angripere et ekstra insentiv for å vise at Gaus kan holde seg bak sperrebåndet ved innbytterbua på kampdag.

Målscorere Nyhus, Pedersen, Engesland pluss debutant fra start, Ishan Skårdal.

Målscorere Nyhus, Pedersen, Engesland pluss debutant fra start, Ishan Skårdal.

Neste kamp nå er borte mot Staal Jørpeland lørdag 9.juni.